keskiviikko 28. elokuuta 2013

Opiskelijahaku perustutkintoihin käy vilkkaana

”Olen jo pitkään miettinyt, että haluaisin opiskella ja saada itselleni tutkinnon, mutta en ole oikein uskaltanut”, ”Olen jo 40-vuotias, enkä tiedä uskallanko enää aloittaa mitään opintoja ja opinko enää mitään”, ”En osaa oikein mitään, kielet ovat aina olleet minulle vaikeita, enkä oikein osaa käyttää tietokonettakaan”. Edellä mainitut kommentit ovat tulleet minulle tutuiksi niinä useina vuosina, jotka olen toiminut liiketalouden perustutkinnon parissa meillä Yrittäjäopistolla.

Kun tulet meille opiskelemaan perustutkintoa, ei sinun tarvitsekaan osata mitään. Perustutkinto on alalle tulo-tutkinto eli aloitetaan alusta. Ensin selvitetään opintopolkusi eli katsotaan mistä tutkinnon osista koko tutkintosi koostuu. Ovatko työtehtäväsi tai työharjoittelupaikan tehtävät asiakaspalvelun ja myynnin alalta tai taloushallinnon alalta? Henkilökohtaistaminen on tämän päivän sana ja tarkoittaa sitä, että jo ennen opintojen alkua katsotaan jokaisen kanssa, mitä opetusta tarvitset, jotta selviydyt tutkinnon suorittamisesta. Jollakin se tarkoittaa sitä, että opiskelet kaiken tarjottavan valmistavan koulutuksen eli osallistut opetukseen, joka toteutuu joko lähiopetuspäivinä Kauhavalla tai verkko-opintoina. Toisessa ääripäässä on henkilö, joka osaa jo kaiken tutkinnon suorittamisessa vaadittavan, mutta tutkinto puuttuu. Silloin tehdään vain tutkinnon suorittamisen suunnitelma ja osaaminen osoitetaan omalla työpaikalla omissa työtehtävissä. Kyseessähän on näyttötutkinto. Useimmilla opiskelijoillamme opetukseen osallistuminen on jotain näiden kahden ääripään välillä.

Ihminen ei ole koskaan liian vanha oppimaan, jos vain intoa, energiaa ja motivaatiota löytyy. Lähestyn itse kuuttakymmentä ja miltei aina minulla on ollut jotkut opinnot meneillään työn ohessa. Syksyllä alkavat taas uudet haasteet.

En voi luvata sinulle helppoa tietä opintoihin tullessasi, mutta erittäin palkitsevan. Miten mukavalta tuntuukaan, kun selviytyy jostain, mikä on tuntunut hyvin haasteelliselta. Mitään ei maailmassa saa yrittämättä. Itse sinun pitää työt tehdä, mutta lupaamme kannustaa ja ohjata sinua parhaalla mahdollisella osaamallamme tavalla.

Tartu siis luuriin ja ota meihin täällä Yrittäjäopistolla yhteyttä ja tule mukaan muiden parinsadan perustutkinto-opiskelijamme joukkoon. Olemme useat samanlaisessa tilanteessa kuin sinä.

Olet lämpimästi tervetullut joukkoomme!  Seuraavat ryhmät starttaavat syyskuussa, mutta muista, että meihin voi olla yhteydessä milloin vain. Onhan olemassa tuo aiemmin mainittu henkilökohtaistaminen, eli saattaa olla, että et opiskele ryhmän mukana, vaan aivan omia polkujasi.

Yhteydenottoasi odottava
Pekkisen Tuija
yritystoiminnan kouluttaja / koordinaattori


tuija.pekkinen@syo.fi
p. 010 8414 019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti