keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Liput salkoon!Tänään liputetaan suomalaisen yrittäjyyden kunniaksi. Vuodesta 1997 alkaen on eri tavoin juhlittu suomalaista yrittäjyyttä yrittäjän päivänä. Perinteen aloittanut yrittäjä Riitta Antinmäki halusi parantaa yleistä yrittäjien työn arvostusta järjestäessään ensimmäisinä vuosina yrittäjän päivän tilaisuuksia.

Hän onnistui tehtävässään, sillä vuodesta 2010 alkaen Suomalaisen yrittäjyyden päivä on tunnustettu viralliseksi merkkipäiväksi. Uskon, että juhlapäivän ja yrittäjyyden positiivisen vireen myötä yhä useampi myös tiedostaa mikro- ja pk-yritysten merkityksen Suomen kansantaloudelle.

Tänään 5.9. liput nostetaan salkoihin eri puolella Suomea juhlistamaan yrittäjiä. Virallinen juhla vietetään Helsingissä, mutta pienimuotoisempia yrittäjien tapaamisia ja verkostoitumistilaisuuksia järjestetään eri puolella Suomea. 

Tänä vuonna yrittäjän päivää juhlitaan elinikäisen oppimisen viikolla. Aiemmin juhlittiin aikuisopiskelijaa, nykyään korostetaan työelämän jatkuvaa oppimista. Uuden oppimista työuran alkuvaiheessa nuorisotakuun muodossa, mutta myös opiskelun merkitystä kokeneempien konkarien työurien pidentämisessä. Kyse on siis todellakin elinikäisestä oppimisesta.

Yrittäjä, siinä missä kuka tahansa, on elinikäinen oppija. Keinoja lisäopin hankkimiseen on tarjolla enemmän kuin koskaan. Olemme kehittäneet uusia oppimisympäristöjä, jotka mahdollistavat sen, ettei koulunpenkkiä tarvitse turhaan kuluttaa. Opiskella voi verkossa kotisohvalta tai voimme tulla yritykseen kouluttamaan ja ohjaamaan kehittämistyössä. Opinnoista on tehty mahdollisimman joustavia ja asiakaslähtöisiä henkilökohtaisilla opintopoluilla: lisäoppia haetaan vain tarpeelliseen. 

Kannustamme osaltamme kaikkia elinikäiseen oppimiseen tarjoamalla keinoja, jotka mahdollistavat uuden oppimisen muun elämän – perheen, työn, harrastusten – keskellä.  Tutustu valmennuksiimme ja innostu kanssamme oppimaan.

Onnea ja menestystä kaikille yrittäjille sekä elinikäisille oppijoille!
 
Kati Mattila,
yrittäjän puoliso ja ikuinen opiskelijakati.mattila@syo.fi
p: 010 8414 034

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti