maanantai 7. toukokuuta 2012

TEKO-hankkeen opinnot käynnistyneet


Teko-hanke käynnistää tänä vuonna alueella kaksi koulutusohjelmaa: tuotantotalouden opintokokonaisuudet sekä Server administrator –koulutuksen. Teko eli Tekniikkaa ja oppimisympäristöjä lakeuksille -hanke on Suomen Yrittäjäopiston, Vaasan avoimen yliopiston sekä Kauhavan kaupungin yhteinen hanke, jota hallinnoi Suomen Yrittäjäopisto.

Huhtikuun 23.päivä starttasi Yrittäjäopiston tiloissa Kauhavalla tuotantotalouden opintokokonaisuudet. Tuotantotalouden opinnot ovat Vaasan avoimen yliopiston opetusta. Kauhavalla opiskeltavaksi tarjotaan räätälöityjä kurssikokonaisuuksia tuotantopäällikön ja ostopäällikön tehtäviä hoitaville tai ko. tehtäviin tähtääville. Yrityksen reaaliprosessit –opintojaksolla startannut tarjonta ulottuu aina kevääseen 2013 asti. Mukaan mahtuu vielä!

Syksyllä alkava Server Administrator –koulutus tarjoaa puolestaan osaamisen päivitystä yritysten tietohallinnosta vastaaville henkilöille tai vastaaviin työtehtäviin hakeville. Koulutus käynnistyy lähipäivällä Syyskuun 4. päivä. Noin yhdeksän kuukautta kestävä koulutuskokonaisuus pitää sisällään kaksitoista moduulikokonaisuutta. Moduuleihin sisältyy yhteensä 18 lähipäivää, joiden lisäksi opiskelijoilla on oppimistehtäviä varten käytössä lähes aito palvelinympäristö kotoaan käsin. Lisäksi opetusta ja opetusmateriaalia on tarjolla etäjaksojen aikana Moodlen kautta.

Koulutuskokonaisuuksien lisäksi hankkeessa kehitetään verkko-oppimisympäristöjä sekä niissä toimimista. Server Administrator –koulutuksessa käytössä oleva ainutlaatuinen virtuaalioppimisympäristö on hankkeen suurimpia innovaatioita. Etäyhteyden kautta kotoa, koulusta tai vaikka työpaikalta käsin käytössä oleva palvelinympäristö vähentää merkittävästi opiskelijan riippuvuutta lähipäivistä ja antaa joustavat mahdollisuudet oppimistehtävien tekemiseen sekä oppimiseen myös omaehtoisesti. Etäopiskelua tukee osaltaan Moodle –ympäristöön rakennettu työtila, jota kautta opiskelijat ja kouluttajat voivat pitää yhteyttä etäjaksojen aikana. Moodle -työtilan kautta kouluttajien koostamat materiaalit, niin powerpointit, kuin videot ja linkitkin, ovat yhdessä paikassa opiskelijoiden saatavilla.

Lisää tietoa hankkeesta ja sen järjestämistä koulutuksista saa osoitteesta www.tekohanke.fi. Sivuilta löytyy myös ilmoittautumislinkit ja ohjeet molempiin koulutuksiin. Lisätietoja saa myös suoraan projektipäälliköltä sekä 10.5. MatchMetal –tapahtuman messuilla Härmän kuntokeskuksessa.

Terveisin,
Lauri Kivelä
Projektipäällikkö / TEKO-hanke
Verkko-oppimisympäristöjen järjestelmäasiantuntija / SYOtec


Katso lisää sivuiltamme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti