torstai 31. toukokuuta 2012

Menesty myynnissä – myyntitaidolla tulosta!


Sanna: ”Mitä teet, kun kauppa ei käy? Laitatko ilmoituksen lehteen? Käynnistätkö super-mega-alennuskampanjan? Ei se mitään. Niin tekee moni muukin. Monessa yrityksessä valtaosa markkinointibudjetista käytetään odotusten luomiseen eikä nähdä sen hetken merkitystä, missä kaksi lihaa ja verta olevaa ihmistä kohtaavat. Myyntitaito on työkalu, jota täytyy virittää ja säätää tehojen irti saamiseksi.”

Maiju: ”Usein kuulee väitteen, jonka mukaan myyntityötä ei voi oppia, vaan hyväksi myyjäksi synnytään. Väite ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Myyjän ammattitaito koostuu useista eri palasista, joista jokaista voi järjestelmällisesti kehittää.”

Sanna: ”Monelle suomalaiselle jo myynti sanana herättää epämiellyttäviä väristyksiä. Tulee mieleen omakohtaiset kokemukset asiakkaana, kun on tullut ostettua jotain vähän hätäpäissään ja selkä seinää vasten vain myyntitilanteesta pois pääsy mielessä. Ajattelemme, että tuputtaa ja tyrkyttää ei saa. Ei niin saakaan. Mutta aktiivinen myyntityö, asiakkaan palveleminen ja ratkaisujen tarjoaminen ovat tyystin toinen asia. Kassan takana seisoskelu tai asiakkaan yhteydenoton odottelu on passiivisuutta. “

Maiju: ”Myynnissä menestyjien yhteisiä tekijöitä on tutkittu paljon. Asiakkaan kuunteleminen ja tarpeiden huolellinen kartoittaminen, asiakassuhteiden ylläpito sekä oman myyntityön tavoitteellinen suunnittelu ovat näistä ainoastaan muutamia. Ennen kaikkea myyntityössä menestymiseen vaaditaan halua oppia ja kehittää myyntityötaitoja systemaattisesti. Aika ajoin vaaditaan myös oman mukavuusalueen ulkopuolelle astumista.”

Sanna: ”Suomen Yrittäjäopisto starttaa syyskuussa Myynnin ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen Hämeenlinnassa ja Uudessakaupungissa. Koulutuksessa viritetään myyntitaidot huippuunsa ja tutkinnosta löytyy mm. tuoteryhmän johtamisen sekä markkinoinnin suunnittelun ja toteutuksen suuntautumisvaihtoehdot. Koulutus on suunnattu myyntityössä toimiville henkilöille ja sen voi suorittaa oppisopimuskoulutuksena. Tutkinnon suorittaminen on hyvin käytännönläheistä ja innostavaa sisältäen paljon harjoituksia ja tehtäviä, joista myös työnantajayritys voi saada uusia ideoita toimintaansa.

Maiju: ”Suomen Yrittäjäopistossa myyntityö ja asiakaspalvelu ovat olennainen osa myös kaikissa yrittäjyysvalmennuksissa sekä esimerkiksi liiketalouden perustutkintoakin suorittaville opiskelijoille.  Ylipäätään myyntiosaamisen ja asiakaspalvelun merkitystä ei voi liikaa korostaa. Palvelulla erotutaan, ja se tekee myyntityöstä ja asiakaspalvelusta yritysten merkittävimpiä kilpailukeinoja.

Jokainen meistä voi menestyä myynnissä oikealla asenteella ja löytää oman myyntityylinsä omia vahvuuksia kehittämällä ja kehittämiskohteita hiomalla. Tervetuloa hiomaan myynnin menestystekijöitä monipuolisiin koulutuksiimme!

Toivottavat,
Maiju Tuomaala ja Sanna Varis

Katso lisää sivuiltamme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti