torstai 30. elokuuta 2018

Osaaminen näkyväksi


Opiskeletko Suomen Yrittäjäopistossa? Haluatko jakaa osaamistasi ja toteuttaa unelmiasi? Hienoa! Tämä on sinulle.
 
Tehokkaimmin saat osaamisesi näkyviksi sosiaalisessa mediassa. Nyt puhutaan henkilöbrändeistä ja ne perustuvat vahvaan substanssiosaamiseen, haluun auttaa muita, valmiuteen keskustella ja pitkäjänteiseen toimintaan. Mutta miten ja missä? Suosittelen Linkedinia, lähes miljoonan suomalaisenkin ammatillisen verkostoitumisen kanavaa.
 
Näillä 5 vinkillä saat tehostartin Linkediniin

Päätä strategia ja tavoite, mitä haluat Linkedinistä. Haetko töitä, verkostoidutko, haluatko keskustella vai myytkö omaa ideaasi? Kun tavoite on kirkas, profiilistasi tulee linjakas ja sen tekeminen helpottuu. Englanniksi vai suomeksi? Se riippuu tavoitteestasi.
 
1. Tee profiilista myyvä. Sinulla on 8 sekuntia aikaa pysäyttää selailija ja sen teet kuvilla ja otsikolla. Panosta erinomaisiin kuviin: kasvokuva ja kansikuva, joilla erotut muista. Otsikossa olennaisin. Pyydä ystävää lukemaan profiilisi läpi jotta vältyt turhilta kirjoitusvirheiltä. 2. Kirjoita vetävä Summary eli yhteenveto. Lisää yhteystietosi useaan kohtaan profiilissasi, jotta sinuun on helppo ottaa yhteyttä. Mitä olet saanut aikaiseksi? Se on kiinnostavaa, kerro rohkeasti.
 
3. Mitkä ovat 3-5 avainsanaa, joilla haluat tulla löydetyksi? Käytä niitä johdonmukaisesti tekstissä, jotta tulet löydetyksi hauissa. Linkedin-profiilin rakentaminen kun on hakukoneoptimointia.
 
4. Verkostoidu tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Voit pyytää tuntemattoman verkostoosi esimerkiksi mielenkiintoisen postauksen pohjalta: “Hei, näin mielenkiintoisen postauksesi ja olisin kiinnostunut verkostoitumaan kanssasi”, riittää.
 
5. Parhaat julkaisut ovat tekstimuotoista ääneen ajattelua, pieniä tarinoita joihin ihmisten on helppo samaistua ja kommentoida. Pelkkä linkin jakaminen saa murto-osan tekstien näkyvyydestä, sillä Linkedin ei halua käyttäjien poistuvan. “Linkki kommenteissa” on siksi aika monen tekstin lopussa. Mitä mieltä sinä olet? On hyvä kysymys jonka avulla voit aktivoida käyttäjiä ja saada lisää näkyvyyttä.
 
Mitä enemmän seuraat mitä muut keskustelevat ja jakavat, sitä paremmin opit Linkedinin etiketin ja unelmasi voivat toteutua!
 
Tässä pintaraapaisu Linkedinin mahdollisuuksista. Perusasiat saat varmasti kuntoon näiden ohjeiden avulla: https://www.slideshare.net/mnousiainen
 
Verkostoidutaan Linkedinissä: https://www.linkedin.com/in/marjanousiainen/
 


Kirjoittaja: Marja Nousiainen on sosiaalisen median ja digitaalisen markkinoinnin ammattilainen, yrittäjä, valmentaja ja puhuja. Marja suorittaa SYO:ssa yritysneuvonnan erikoisammattitutkintoa ja valmistuu keväällä 2019.  -  Neuvon yrittäjiä, johtajia ja asiantuntijoita sosiaalisen median ja digitaalisen markkinoinnin alueilla, joten tämä tutkinto sopii työhöni kuin voisilmä puuroon.


Seuraava yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon startti Seinäjoella 29.11., lisätietoja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti