keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Yrittäjä laittaa itsensä likoon joka päivä


Oikeasti oli aika hienoa, kun Yrittäjäopisto ja Kauhavan kaupunki toteuttivat 5.9.2017 Yrittäjän päivä -tapahtuman, sai tulla valmiiseen kahvipöytään ja olla kutsuvieraana meille järjestetyssä tapahtumassa. Juhlassa oli edustettuina yrittäjiä joka kaupunginosasta, mutta vieläkin enemmän saliin olisi mahtunut. Missä muut olitte?
Yksi uusi tapa tuoda kaupungin yrittäjiä esiin, oli SYO:n puolesta toteutetut yritysvideot. Sain itsekin olla mukana tässä projektissa. Videolla yrittäjä esitteli omaa yritystään ja palvelujaan, osaamistaan. Videointitilanne oli ainakin minulle hiukan jännittävä, vaikka olisi luullut että on helppoa kertoa itsestään ja työstään. Minun piti suunnitella ensin paperille, mitä sitä sanoisi ja mahtuvatko kaikki ajatukseni tietyn aikarajan sisään. Ja tuli monta ottoa… Tapio Saunamäki oli hyvä ja rauhoittava kuvaaja, voin suositella, jos jollekin nousee ajatus yritysvideon tekemisestä. Nämä videot on katseltavana YouTubessa, Kauhavan Yrittäjän päivä kanavalla.
Muutenkin yrittäjiä heräteltiin sosiaalisessa mediassa liikkuvien kanavien rohkeaan käyttöön. Nuoret kuluttajat ovat kasvaneet somen suurkuluttajiksi ja myös meidän, vuosikymmeniä yrittäjyyttä takana olevienkin, pitäisi päästä kohtaamaan tämä kuluttajasukupolvi. Itse viimeistelin keväällä Yrittäjäopistolla some-koulutuksen, jossa meillä kurssilaisilla oli mentoreina lukion tokaluokkalaisia. Se oli valaisevaa. Vaikka olen ollut Facebookissa jo vuosia mukana, vasta koulutuksessa ymmärsin, miten sitä voi käyttää yrityksen markkinoinnissa. Ja vieläkin vajaateholla!
Samaa tapahtumassa toi esiin Sampo Kaulanen, joka päätti panna itsensä likoon, jotta saa suurhankkeensa maksuun pienessä Äkäslompolon kylässä. Jounin Kauppa on yksi seuratuimpia kohteita somessa ja sitä kautta Samposta on tullut julkkis. Monet poikkeavat juuri senkin takia kauppaan ja joku euro aina kilahtaa yrityksen kassaan.
Puhutaan paljon taidosta myydä itsensä työmarkkinoille, sama koskee myös yrittäjää. Hänen tulee myös myydä itsensä asiakkaille, jotta asiakas valitsee juuri hänen yrityksensä ostopaikakseen.
Yrittäjä laittaa myös itsensä likoon joka päivä, hän ottaa riskin kun on päättänyt hankkia leivän päällisen omin avuin. Häntä on turha kadehtia, jos hän pystyy laittamaan useammankin siivun leipänsä päälle. Näillä yrittäjän siivuilla ruokitaan myös monia muitakin perheitä. Pk-yritykset ovat 100-vuotiaan Suomen suola.
Työaikalaki… ei koske minua… Joka päivä on yrittäjän päivä, sitä tehdään mistä tykätään sillä yrittäjyys tuo vapautta toteuttaa itseään.

Yrittäjän päivän Youtube-kanavalle pääset tästä: https://www.youtube.com/channel/UCxgXoaNOdcPEbcIp8FBx3vw
Tuula Jokiaho
yrittäjä
Kauhavan Suolahuone Ky
http://www.kauhavansuolahuone.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti