keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Tietotekniikkaa yrittäjille

Suomen Yrittäjäopiston tietotekniikan opintoja on kehitetty voimakkaasti kuluneen vuoden aikana. Viimeisimpänä lisäyksenä yrittäjien ammattitutkinnon verkkototeutukseen on mahdollisuus liittää myös tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon, datanomin, tutkinnon osia.

Datanomi-opintoja yrittäjille

Yrittäjä voi valita valinnaisena tutkinnon osana tietoturvan ylläpidon, joka juuri nyt on ajankohtainen Euroopan unionin tietosuoja-asetusten astuessa voimaan ensi vuonna. Tarjolla oleva koulutus antaa laajan poikkileikkauksen niin tietosuojan kuin tietoturvankin aiheisiin tarjoten yrittäjälle kattavan tietopaketin. Tämän avulla voi vastata niin lainsäädännön muutoksiin, kuin yrityksen jokapäiväisiin käytännön tietosuojatarpeisiin.
Myös tietotekniikan perusvalmiuksien kehittämiseen voi valita lähinnä toimistosovellusten koulutuksia. Näitä ovat Office 365 online -sovellukset ja niiden käyttöönotto. Lisäksi myös  perinteiset tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentasovellusten koulutukset. Toimistoautomaatio on saanut aivan uudenlaisia ulottuvuuksia Office 365 -verkkopalvelun myötä sen sisältäessä laajan joukon sovelluksia tiedostopalveluihin, niiden muokkaamiseen, ajanhallintaan ja esim. projektien hallinnointiin.
Yrittäjyyttä datanomeille
Myös tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon, datanomin, valmistavaa koulutusta käyvät voivat  suorittaa hyvin sujuvasti yrittäjän ammattitutkinnon valmistavan koulutuksen osia.  Tällöin tietotekniikkaosaaja saa hyvät perusvalmiudet niin yrityksen perustamiseen, kehittämiseen sekä erilaisiin yrityksen pyörittämiseen liittyviin kysymyksiin aina taloushallinnosta myynnin kautta esimerkiksi tuotteistamiseen. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suoritettuaan voi opiskelija siirtyä luontevasti ilman lisäkustannuksia yrittäjien ammattitutkinnon suorittamiseen, mikäli tarvetta yritysosaamisen kasvattamiseen on enemmänkin.
Mikäli tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon, datanomin, opinnot kiinnostavat niin aloitus kannattaa tehdä heti, koska vuoden vaihteen jälkeen koulutusuudistus laajentaa niin opiskelusisältöjä kuin tutkintovaatimuksiakin huomattavasti. Tästä voit lukea lisää osoitteessa http://syo-datanomi.blogspot.fi/ tai https://www.syo.fi/aikuiskoulutus/tietotekniikka/tieto-ja-viestintatekniikan-perustutkinto

Kari Kananoja
IT-kouluttaja
kari.kananoja@syo.fi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti