keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Valmistuminen ja tutkintotodistus ovat arvokas saavutus!

Elämme koulujen päätösjuhlien aikaa. Opiskelijat saavat onnellisena ja ylpeinä vastaanottaa palkinnoksi todistuksia hyvin suoritetuista kursseista tai tutkinnoista. Osalle nuorista todistus avaa ovia uuden jatko-opiskelupaikan etsimiselle ja osalle se on arviointi opiskelusuorituksesta sekä merkki kesäloman alkamisesta ennen seuraavaa lukuvuotta. Ammattiin valmistuneille todistus merkitsee ammattitaidon saavuttamista ja ehkä siirtymistä kokonaan työelämään.
 
Aikuisopiskelijoillekin valmistuminen ja tutkintotodistukset ovat yhtä arvokkaita saavutuksia kuin nuorillekin. Nykypäivän työelämä on niin vaativaa, että aikuistenkin on pidettävä jatkuvasti huolta omasta osaamisestaan. Aikuisopiskelu on myös ajankäytöllisesti haastavaa, sillä usein opiskelu tehdään oman työn ohessa. Aikuisopiskelu vaatiikin vahvaa sitoutumista, sitkeyttä ja motivaatiota. Valmistuminen ja tutkintotodistukset ovat osoitus henkilön osaamisesta ja toimivat siten myös osaamisen sertifikaatteina. Aikuisopiskelija, ole aidosti ylpeä opiskelusuorituksistasi.
 
Suomen Yrittäjäopisto on viime vuosina ollut selkeästi johtava yrittäjyystutkintojen toteuttaja Suomessa. Olemme tehneet määrätietoista työtä tämän tavoitteen saavuttamiseksi ja asemamme edelleen vahvistamiseksi. Vuonna 2016 teimme oman ennätyksen suoritettujen tutkintojen määrässä, mikä on todella hieno tulos näinä muutosten aikoina. Olemme siten hienosti jo omaksuneet ammatillisen koulutuksen reformiin liittyviä uusia tavoitteita ja toimintatapoja. Teimme myös lukuisia tutkintoon johtamattomia valmennuksia, jotka ovat tärkeä osa meidän koulutustoimintaa ja aikuisten osaamisen vahvistamista. Kiitokset näistä saavutuksista kuuluu koko tarmokkaalle henkilökunnallemme ja loistaville opiskelijoillemme.
 
Haluan yhteisesti toivottaa lämpimät onnittelut kaikille valmistuneille!
 
Kesäisin terveisin
Jorma
 
Jorma Kukkeenmäki
rehtori
jorma.kukkeenmaki@syo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti