torstai 4. toukokuuta 2017

Minustako etäopiskelija?


Minustako etäopiskelija?
Kysymyksiä risteili mielessäni. Onko minusta siihen? Oppisinko enää mitään? Löytyykö aikaa
Pyörittelin kysymyksiä aikani ja samalla etsin netistä tietoa: kokemuksia ja oppilaitoksia.
Kolmen lapsen äidille, joka tasapainottelee osa-aikatyön ja kodin kanssa oli itsestään selvää, että lähiopetusta sisältävät koulutuksia ei voinut edes harkita. Onnekseni löysin Suomen Yrittäjäopiston Studentum.fi -sivuston kautta.

 
Helppo päätös!

Koulun aloittaminen oli yllättävän helppoa. Jopa opiskelujen eteneminen ja tutkinnon suorittaminen ovat olleet yllättävän helppoja. Toki ensikertalaisena jännittäviä kokemuksia.  

Kurssit etenivät loogisesti ja niitä tuli tasaiseen tahtiin. Niinä kertoina, kun aikatauluista kiinni pitäminen oli mahdotonta, riitti yhteydenotto kurssin opettajaan. Lisäaikaa järjestyi joustavasti ja sain kurssit suoritettua ilman suurempia viivästyksiä. Viimeksi olen opiskellut vuosia, vuosia sitten ja nyt aikuisopiskelijana oli mukava huomata, kuinka minua kohdeltiin kuin aikuista. Ymmärrettiin, että arkeen kuuluu jo tässä vaiheessa paljon muutakin kuin koulu.

 
Valehtelisin, jos väittäisin…

Ettenkö olisi välillä joutunut tsemppaamaan itseäni opiskeluun. Totta kai olin tiedostanut tämän jo etukäteen. Kuten senkin, että tietoa joutui etsimään ja lukemaan omatoimisesti ahkerammin kuin perinteisemmässä opiskelumuodossa.

Ensimmäisellä kurssilla vinkattiin miten kurssien suorittamisia voi aikatauluttaa itselle luontaisella tavalla. Tämän tärkeyden huomasin joulukuun kiireissä itse käytännössä.

Minua eteenpäin on kannustanut ajatus, että tämän koulutuksen myötä voisin vaihtaa työpaikkaa. Ehkä jopa perustaa oman yrityksen. Minua tsemppaa myös se, että haluan olla roolimallina koulua käyville lapsilleni. Ehkä myös luontainen tiedonjanoni on auttanut siinä, että opiskeluintoa on riittänyt.

Verkko-opiskelija tarvitsee myös annoksen päättäväisyyttä. Päättäväisyyttä raivata kalenterista tilaa koulullekin, vaikka muu elämä yrittää imaista kaiken energian ja vapaan ajan.

 
Suosittelen!

Mikäli uusi ammatti kiinnostaa tai tarvitaan päivitystä vanhaan ammattiin, suosittelen ehdottomasti verkko-opiskelua. Suomen Yrittäjäopiston kautta opiskelu on ollut vaivatonta, tsemppaavaa ja ammattitaitoista.

Opiskelutapoja on varmasti yhtä paljon kuin meitä opiskelijoitakin. Oma opiskeluni on mennyt lasten ehdoilla. Olen suorittanut kursseja jäähallin katsomossa sormet kohmeessa, jäähallin pukukopissa (poikien ollessa jäällä), urheilukentän laidalla, autossa, ruokatauoilla, yöllä pimeässä muun perheen nukkuessa, päivällä pienimmän nukkuessa vieressä. Istunut kuulokkeet korvilla kuuntelemassa opiskelumateriaalia samalla, kun olen voinut seurata lapsia harrastuksissaan. Olen lukenut materiaalia ja samalla nauttinut rannalla maisemista ja veden liplatuksesta. Kuten sanotaan: vain mielikuvitus on rajana J

 

Vinkkini verkko-opinnoista takataskuun:

  1. Laita ylös kurssien tärkeät päivämäärät, kuten oppimistehtävien viimeiset palautuspäivät.
  2. Tutustu kursseihin ja aikatauluta, missä järjestyksessä teet mitäkin. Kalenteri on oiva apu tässäkin.
  3. Raivaa arjesta tarpeeksi tilaa opiskelulle. Kurssien suorittaminen viime tipassa kiireessä ei ole mukavaa…
  4. Huolehdi välitallennuksista!!!!
  5. Nauti opiskelusta ja ole ylpeä saavutuksistasi :)

Miia Uotila
merkonomi-opiskelija ja kolmen lapsen äiti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti