maanantai 6. helmikuuta 2017

Yritysneuvoja verkoissa

Kukaan ei tule tänä päivänä toimeen ilman yhteistyötä ja verkostoja, ei edes yritysneuvoja. Yritysneuvojan erikoisammattitutkinnon yksi merkittävin tavoite on saada ja rakentaa verkostoja yritysneuvojien kesken. Valmistavassa koulutuksessa keskitytäänkin merkittävästi verkostojen rakentamiseen sillä ajatuksella, että kaikkea ei tarvitse osata itse. Tavoitteena on, että omasta "salkusta" löytyisi mahdollisimman monia eri osaajia, joita voi hyödyntää kiperissä tilanteissa.


Osaamista löytyy kaikilta - jaetaan se kaikkien hyväksi


Verkostojen rakentamisessa ja rakentumisessa on tietysti monia eri tapoja, mutta valmistavassa koulutuksessa verkostojen rakentamista pyritään auttamaan ns. vertaisoppimisen kautta. Tämä toteutetaan niin, että kukin opiskelija tuo esille omassa puheenvuorossaan omia parhaita osaamisalueita ja taitoja.  Näin kaikki pääsevät selville siitä, minkälaista osaamista ryhmässä on.


Moni yritysneuvoja on toiminut yksin, ilman muilta saamaa tukea. Koulutuksen jälkeen on varmaa ainakin se, että oma verkosto on kasvanut yritysneuvojien rautaisella porukalla. Osaamista löytyy kaikilta - jaetaan se siis kaikkien hyväksi.


Kokemuksia verkostoitumisesta


Itse olen ollut mukana kymmenessä Yritysneuvojan erikoisammattitutkinto ryhmässä joko vastuukouluttajana tai muutaman päivän vetäjänä. Kokemukset verkostoitumisesta ovat erittäin positiivisia. Kukaan ei varmasti ole jäänyt ilman uusia tuttavuuksia, mutta parhain kokemus itsellä on se, että ryhmän keskuudesta lähti syntymään yritysidea. Tuleeko ideasta yritys, ei ole vielä varmaa, mutta hyvältä ainakin näyttää. 


Seuraava ryhmä starttaa Hämeenlinnassa 3.5. Lähde siis Sinäkin mukaan ja hae uusia verkostoja toimintaasi.


Timo Maunula
yritystoiminnan kouluttaja, konsultti
Yritysneuvojan erikoisammattitutkinto (YNEAT) on arvostettu tutkinto. Se soveltuu kaikille, jotka työskentelevät yritysten parissa eri tavoin yrittäjää neuvoen, opastaen ja ohjaten. Yritysneuvoja voi työskennellä monissa eri työtehtävissä ja -yhteisöissä, mutta myös yksin. Katso lisätietoja ja lähde mukaan verkostoitumaan: http://www.syo.fi/koulutukset/yrittajyys/toimiva-yrittaja/yritysneuvojan-erikoisammattitutkinto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti