torstai 20. helmikuuta 2014

Yrittäjä, vie osaamisesi maailmalle

Kasvua ja kehittymistä tavoitellessaan pk-yrittäjäkin saattaa pienillä kotimaan markkinoilla tulla viimein rajalle, jolla etenemismahdollisuudet käyvät vähiin. Yksi vaihtoehto on lähteä hakemaan laajentumista kansainvälisesti.

Joidenkin asiantuntijoiden mielestä havaittavissa hentoja merkkejä maailmantalouden vähittäisestä elpymisestä – ja toivoa on, että tämä koskee myös euroaluetta. Mikäli näin on, luottamus vientiin kasvaa, mikä vaikuttaa edelleen alihankkijoiden tilanteen kohentumiseen. Vaikka suomalaisten yritysten laajempana kotikenttänä voidaan nähdä koko EU-alue, on siellä kuitenkin kansallisia markkinoita, jotka eroavat toisistaan monin tavoin. Yksinkertaista kansainvälistyminen ei siis ole, mutta suomalaisilla yrityksillä on sellaista osaamista, tuotteita ja palveluita, joiden viemisen eteen maailmalle kannattaa tehdä työtä.

Kansainvälistymisen suunnittelussa tärkeää on valmistelu ja liikkeelle lähdettäessä myös verkostoituminen. Pk-yrityksillä harkittu yhteistyö puoltaa paikkaansa haastaville markkinoille pyrittäessä. Se voi tarjota parempia mahdollisuuksia rahoituskysymyksiin, viranomaissuhteiden hoitamiseen ja liiketoiminnan riskien hallintaan.

Mutta miten pk-yritys sitten ponnistaa maailmankartalle?

Maailmalle johtavalle polulle voi astua vaikkapa Hämeenlinnassa maaliskuun lopulla Kasva ja kansainvälisty -tapahtumassa. Siellä yrityksille avautuu innostavia näköaloja laajempiin ympyröihin ja ikkunoita kasvuun kansainvälistymisen keinoin. Suuntaa voi ottaa Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin ja Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan puheenvuoroista tai rohkaistua yrityspaneelissa esiintyvien Hämeen alueen yritysten kokemuksista maailmalla. Tapahtuman Ratkaisutorilla voi verkostoitua ja luoda uusia kontakteja sekä saada käytännön neuvoja alueen kansainvälistymispalveluja tarjoavilta toimijoilta.

Yrittäjä, vie osaamisesi maailmalle. Kansainvälistymisen polulle ei tarvitse astua yksin.

Kasva ja kansainvälisty –tapahtuman 31.3.2014 Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestävät yhteistyössä Hämeen kauppakamari, Hämeen Yrittäjät, Hämeen ELY-keskus, Kehittämiskeskus Oy Häme , Forssan seudun kehittämiskeskus Oy, Innopark, Hämeen ammattikorkeakoulu, Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Suomen Yrittäjäopisto.

Tapahtuman sivulle

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan
Suomen Yrittäjäopisto
Ulla Haukijärvi
koordinaattori, kv-hankkeet
p.010 8414 047
ulla.haukijarvi@syo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti