keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Uudet massat tarjoavat mahdollisuuksia kuljetusyrittäjille

Talvi on jo hyvällä mallilla ja uusien massojen kanssa on opittu elämään nyt neljä kuukautta. Loppuvuoden rekisteröintitilastot osoittavat kuljetusyrittäjien ottaneen tämän massauudistuksen mahdollisuutena, koska nyt on mahdollisuuksia rakentaa kuhunkin toimialaan sekä kuljetustehtävään sopivin yhdistelmä, jolla saataisiin mahdollisimman hyvä tulos.

Kuitenkin täytyy muistaa investoinnin kannattavuus, koska puhutaan suurista summista ja pitkäaikaisista kalustoinvestoinneista, joiden käytettävyys ei täysillä massoilla onnistu kaikilla alueilla. Valtion tehtävä onkin pitää huolta ja rakentaa infrastruktuuria niin, että kansallisomaisuutemme tiestö pysyisi liikennöitävässä kunnossa. Tätä ei kuitenkaan tehdä päivässä, vaan se vaatii huolellista suunnittelua myös valtiovallan puolelta.

Tälle vuodelle kuljettajia ja kuljetusyrittäjiä koskevia päivämääriä tai lakiuudistuksia ei olekaan kovin montaa. Tavaraliikenteen puolella kuljettajien ammattipätevyysvaatimus astuu voimaan 10. syyskuuta ja uuden tavaraliikennelain viimeiset muutokset astuvat voimaan 1. heinäkuuta.

Muistakaa käydä jatkokoulutuspäivät hyvissä ajoin, koska ammattipätevyyden voi hakea voimaan jo 10. maaliskuuta jälkeen, jolloin kuljettajan ammattipätevyys on voimassa 9.9.2019 saakka.

Yrittäjille astui vuoden vaihteessa voimaan mahdollisuus verovähennyksiin jatkokoulutuspäivien kustannuksista, joten nyt kannattaa laittaa kuljettajien ammattipätevyysasiat kuntoon.

Suomen Yrittäjäopistolla on jälleen tarjolla maaliskuussa alkavat alalletulokoulutukset sekä Etelä-Pohjanmaalla että Hämeenlinnassa. Lisäksi koulutuskalenteristamme löytyy monipuolisesti jatkokoulutuspäiviä. 

Varmistetaan yhdessä että kuluvasta vuodesta tulee erittäin hyvää ja menestyksekäs!


koko logistiikkatiimin puolesta toivottaen,
Juha Säippä


juha.saippa@syo.fi

p. 010 8414 084

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti