torstai 4. lokakuuta 2012

Maatilayrittäjä, Investoi osaamiseenkin!


Hyvää alkanutta syksyä!

Olemme saaneet viettää kesää varsin vaihtelevien säiden merkeissä. Osalle vaihteleva kesän sää aiheuttaa lomanviettoon harmaita hiuksia, mutta maatalousyrittäjille kesä on vuoden tärkein ja samalla kiireisin ajanjakso. Nyt sadonkorjuukausi on loppusuoralla eri puolilla Suomea ja katseet käännetään talvikauteen valmistautumiseen. Syksy on myös sopiva hetki tehdä päätöksiä oman osaamisen kehittämisestä.

Oman osaamisen parantamiseen kannattaa investoida. Maatilojen investointihankkeiden koko varsinkin karjatiloilla on kasvanut rajusti viime vuosina. Maatilojen liiketoimintaan rakennetaan hulppeita ja nykyaikaisia puitteita. Tämä tarkoittaa samalla yritystoiminnan riskien merkittävää lisääntymistä. Investointihankkeiden onnistuminen vaatii yrittäjältä vahvaa osaamista. Kouluttautumista ja omaan hyvinvointiin panostamista ei osata useinkaan mieltää investoinniksi. Kuitenkin yrittäjät ovat maatilojen tärkein voimavara. Ilman osaavaa ja toimintakykyistä yrittäjää ei mikään yritys menesty. Osaamisen tulee uudistua yritystoiminnan rinnalla. Yrittäjien osaamisesta ja hyvinvoinnista huolehtimisen pitäisi sisältyä tilan investointisuunnitelmiin.

SYOagri-tiimin kesä ja alkusyksy ovat menneet tulevien valmennusten suunnitelmien ja järjestelyiden merkeissä. Uusia Maatilayrittäjän liiketoimintavalmennuksia lähtee käyntiin eri puolilla Suomea. Liiketoimintavalmennuksissa kehitämme yrittäjän taloustaitoja ja yrittäjäominaisuuksia. Valmennuksissa jokainen opiskelija laatii liiketoimintasuunnitelman omalle tilalleen, joten oppia sovelletaan suoraan oman tilan kehittämiseen. Samanhenkisessä opiskeluporukassa viihtyy ja yhdessä tekemisessä syntyy paljon uusia ajatuksia. Uusien verkostojen luomista ja yhteistyökumppaneiden löytymistä ei pidä myöskään maatalousyrittämisessä aliarvioida.

SYOagrin koulutuksissa voi kehittää osaamistaan vielä liiketoimintavalmennuksen jälkeenkin. Maatilan Johtamisvalmennus on tarkoitettu kokeneille yrittäjille ja erityisesti jatko-opiskelumahdollisuudeksi liiketoimintavalmennuksen jo käyneille. Valmennuksessa keskitytään syventämään yrittäjän taloustaitoja ja kehittämään oman tilansa johtamista. Valmennuksessa saat työkaluja oman tilan kehittämiseen.  Jokainen opiskelija valitsee yritysanalyysin perusteella juuri omalla tilalla tärkeän kehittämiskohteen ja toteuttaa projektin kouluttajien tuella. Maatilan menestyminen on usein kiinni tilan kokonaisuuden hallinnasta ja johtamisesta. Hyvä johtamisosaaminen luo hyvinvointia.

Tällä hetkellä ilmoittautuneita on jokaiseen alkavaan ryhmään, mutta vielä ehtii mukaan. Katso lisätietoja kotisivuiltamme ja tulevat startit koulutuskalenteristamme.

Tartu tilaisuuteen ja ilmoittaudu heti!

Opiskeluniloa ja yrittämisen hinkua, toivottaa SYOagrin tiimi

Jorma Kukkeenmäki on kehittämispäällikkö
Suomen Yrittäjäopistolla.
jorma.kukkeenmaki(at)syo.fi
p. 010 841 4020

Tutustu koulutukseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti