tiistai 10. huhtikuuta 2012

Yrittäjän ammattitutkinto verkossa

Suomen Yrittäjäopisto on käynnistänyt yrittäjäkurssin verkko-opinnot maaliskuun 2012 alussa. Kurssi on mitä mainioin ja joustavain tapa opiskella yrittäjyyttä!  Verkko-opetuksessa käytetään Moodle -oppimisalustaa sekä tehdään liiketoimintasuunnitelma opiskelijan omasta liike-ideasta. Opiskelija voi omaa tahtiaan edetä opinnoissaan, ensin tutustuen materiaaleihin, videoluentoihin ja asiantuntijasivustoihin, ja sen jälkeen tehden tehtäviä silloin kun aika antaa myöden, ajasta ja paikasta riippumatta.

Opintojen ohessa, kurssin sivutuotoksena pystyy suorittamaan Yrittäjän ammattitutkinnon. Kurssiin voi osallistua jo yritystoiminnan aloittanut, tai yritystoimintaa vasta suunnitteleva opiskelija. Nopeimmillaan kurssin opinnot suorittaa tehtävineen ja liiketoimintasuunnitelmineen noin 12-15 viikossa.

Kurssin sisältö vastaa, ja seuraa, tutkinnon perusteita. Verkkokurssi jakautuu kolmeen osaan. Aluksi ensimmäisessä osassa hiotaan liikeideaa ja pohditaan kunkin omia yrittäjäominaisuuksia. Sen jälkeen siirrytään analysoimaan toimintaympäristöä, sidosryhmiä, yrityksen kehitysnäkymiä, muun muassa.

Kurssin toisessa osassa keskitytään yrityksen markkinointiin, johtamiseen sekä talouteen. Esimerkkinä näistä voisin kertoa esim. talousosiosta, jossa tehdään kannattavuuslaskelmia. Näitä laskelmia varten varataan kullekin opiskelijalle tapaamisaika kouluttajan kanssa, henkilökohtaista ohjausta varten, jonka yhteydessä pystytään yhdessä miettimään kannattavuusnäkymiä jokaisen omasta liikeideasta.

Kolmas osa keskittyy sitten taas jo yrityksen konkreettisiin perustamistoimiin sekä liiketoimintasuunnitelman käytäntöön panoon. Kolmannessa osassa suunnitellaan tulevaa; pohditaan aikataulua kehitystoimille tai yritystoiminnan aloitusajankohtaa ja tehdään perustamisasiakirjat valmiiksi niiden kanssa joilla yritystä ei vielä ole.

Kurssin riippumattomuus ajasta ja paikasta helpottaa osallistumista. Tällä hetkellä mukaan on lähtenyt jo useampi henkilö pääkaupunkiseudulta. Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu tästä myös jatkossa, eri puolilta Suomea! Tervetuloa mukaan!

Keväisin terveisin,

Suvi Peltokangas
Yritystoiminnan kouluttaja

Katso lisää sivuiltamme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti