tiistai 17. huhtikuuta 2012

Liike-elämän perustutkinto, merkonomi

Merkonomikoulutuksella on pitkät perinteet Suomen Yrittäjäopiston koulutustarjonnassa. Miltei alusta lähtien eli noin 20 vuoden ajan koulutus on toteutettu monimuotoisena aikuiskoulutuksena oman työn ohessa. Tutkinto on suoritettu näyttötutkintona osoittamalla ammattitaidon osaaminen omalla työpaikalla tai työharjoittelupaikalla.

Tämän päivän yhteiskunta tarvitsee liiketalouden osaajia. On sitten tutkintoa vailla oleva kaupan myyjä, yrittäjä, myyntiedustaja, kirjanpitäjä, toimistotyöntekijä tms. tai haaveilee jonain päivänä olevansa edellä mainituissa ammateissa, merkonomiksi opiskelemalla saa hyvän käytännön osaamisen.

Mikäli vaadittava osaaminen löytyy jo nyt, voi tutkinnon suorittaa suoraan osoittamalla osaamisensa. Jos taas vasta haaveilee ammattitaidosta, näyttötutkinnon suorittamiseen valmistavaan koulutukseen osallistuminen Kauhavalla lähiopetuspäivinä on suositeltavaa.

Tutkinnon osia on valittavina kaiken kaikkiaan 18. Asiakaspalvelu-tutkinnon osa on kaikille pakollinen, sen jälkeen valitaan joko asiakaspalvelun ja myynnin tai talouspalveluiden syventävät opinnot. Jokaisen opintopolku mietitään henkilökohtaisessa tapaamisessa koordinaattorin kanssa jo ennen opintojen aloitusta. Tutkinto voidaan suorittaa ainoastaan aidoissa työelämän tehtävissä. Tästä syystä tulee löytyä työ/työharjoittelupaikka, jossa voi harjoitella vaadittavaa osaamista.

Opintoihin voi ilmoittautua milloin vain mukaan, vaikka ryhmät varsinaisesti starttaavatkin kaksi kertaa vuodessa, tammikuun ja syyskuun puolessa välissä. Tutkinnon suorittaminen kestää yleensä noin ½ - 2,5 vuotta aiemmasta osaamisesta riippuen.

Opiskelijoidemme ikähaitari on noin 18-vuodesta ylöspäin, keski-iän ollessa noin 35 vuotta. Kurinpito-ongelmia ei ole, koska kaikki opiskelijat ovat motivoituneita aikuisia. Meillä on täällä mukavaa. Vaikka opiskeltavat asiat ovat monesti vaikeitakin, pyrimme helpottamaan oppimista luomalla rentoutuneen, mukavan oppimisympäristön. Kannattaa tulla mukaan!

Tuija Pekkinen
koordinaattori/kouluttaja

Katso lisää sivuiltamme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti