torstai 29. maaliskuuta 2012

Yrittäjävalmennukset pk-yrityksen kansainvälistymisen tukena

Suomen Yrittäjäopiston yrittäjävalmennukset tarjoavat pk-yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden
tutkia kansainvälistymismahdollisuuksiaan tai kehittää kansainvälisiä toimintojaan yhteistyössä venäläisten ja suomalaisten yritystoiminnan asiantuntijoiden ja kollegoiden kanssa.

Käynnistämme syksyllä 2012 Yrityksen kehittäjä –valmennuksen yhteistyössä pietarilaisen kumppanimme kanssa, joka on arvostettu koulutusorganisaatio. Painopistealueena koulutuksessa on yrityksen kansainvälistyminen.
Valmennus on käytännönläheinen ja antaa valmiudet kehittää yrityksen omaa kansainvälistymisstrategiaa. Tärkeä hyöty yritykselle on myös verkostoituminen venäläisten yritysten kanssa sekä liikesuhteiden luominen potentiaalisten kumppanien kanssa.

Valmennukseen sisältyy vuorovaikutteisia luentoja, ryhmäkeskusteluja ja henkilökohtaista
ohjausta sekä kasvotusten että sähköisessä oppimisympäristössä. Lähipäivät keskittyvät yrittäjän
markkinointi- ja myyntitaitoihin, talousasioihin sekä yrittäjänä kehittymiseen ja kansainvälistymiseen
tarjoten uusia näkökulmia, yhteistyön etuja sekä vertaistukea yrittäjyyden haasteisiin. Lähipäivistä yksi 2-3 päivän kokonaisuus järjestään Pietarissa, jossa on mahdollisuus tutustua valittujen yritysten toimintaan ja venäläiseen liiketoimintakulttuuriin ja –käytäntöihin.

Valmennukseen sisältyvät ohjaukset takaavat asiantuntijoidemme tuen koko valmennusprosessin ajalle.  Koulutuksen aikana päivitetään yrityksen liiketoimintasuunnitelma, laaditaan kehittämissuunnitelma sekä toteutetaan kehittämisprojekti. Kaikki valmennusmateriaalit tuotetaan suomenkielellä, ja venäläiset osuudet tulkataan suomeksi. Ryhmätöissä ja seminaariosuuksissa on mahdollisuus harjoittaa halutessaan myös omaa englanninkielen taitoaan.

Valmennuksen kesto on noin 1,5-2 vuotta. Suomalaisilla yrittäjillä on mahdollisuus suorittaa näyttötutkintona yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Valmennukseen kannattaa kysyä myös oppisopimusmahdollisuutta lähimmästä oppisopimustoimistosta. Oppisopimusasiakkaiden valmennus on maksutonta. Tällöin asiakkaalta veloitetaan näyttötutkintomaksut ja ulkomaan toteutuksen osalta matka- ja majoituskustannukset sekä vakuutukset ja viisumikulut.

Kansainvälistymisterveisin,

Pirjo-Riitta Lunnas
Yritystoiminnan kouluttaja ja konsultti

Tutustu sivuihimme tästä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti