keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Vinkit aloittavalle somettajalle

Sosiaalisen median kanavia alkaa olla sadoittain. Tuntuuko joskus siltä, että toiset yritykset ja organisaatiot ovat esillä aktiivisesti niin Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Snapchatissa,   LinkedInissä, Youtubessa ja eri blogeista puhumattakaan? Mietitkö, miten he edes ehtivät kaikkeen? No, ennen kuin ähky ja ahdistus iskee, tässä muutama vinkki teidänkin yrityksenne sometien alkuun.
 

Mieti läsnäolomalli. Yrityksesi ei tarvitse olla esillä ihan joka paikassa. Tärkeintä on olla siellä, missä asiakkaanne ovat. Lähde siis liikkeelle siitä, että  tutkit mitä kanavia oma kohderyhmäsi käyttää aktiivisimmin  ja perusta tilit niihin kanaviin. Hoida valitut kanavat huolella ja unohda tarpeettomat kanavat.
 
Pohdi sisältöstrategia. Millaisen mielikuvan haluat yrityksestäsi rakentaa? Mieti, että  millaisia julkaisuja juuri teidän yrityksen tulisi valituissa kanavissa julkaista. Sisältöstrategian teko perustuu siihen, että tunnet kohderyhmäsi ja olet tietoinen, millaista sisältöä he haluavat eri kanavissa seurata. Toimiiko jossain kanavassa pelkkä teksti ja kuva, kun toisessa taas video? Pohdi myös monikanavajulkaisujen mahdollisuudet.  Laaditko jokaiseen valitsemaasi kanavaan omanlaisen julkaisun vai voidaanko sama julkaisu linkittää useampaan kanavaan?
 
Luo aikataulusuunnitelma julkaisuille. Mieti, miten usein yrityksesi on syytä tehdä julkaisuja, että kanavat pysyvät aktiivisina.  Mieti myös, että julkaisut ehditään resurssien puolesta toteuttaa.  Aikatauluna voi olla vaikkapa yksi julkaisu viikossa – tietenkin kanavastakin riippuen. Määrittele millaisia julkaisuja tehdään niin vuosi-, kuukausi- kuin viikkotasollakin. Kun sinulla on ennakkoon suunnitelma ja aikataulutus julkaisujen sisällöstä, pystyt valmistelemaan ne jo ennakkoon. Tällaisen perusrungon lisäksi kanaviin on helppo julkaista ajankohtaisia tai muita arkea kuvaavia julkaisuja.
 
Määrittele kuka/ketkä julkaisuja tuottaa. Vastuuta oikeat henkilöt tehtävään ja määrittele kuka on mistäkin julkaisusta vastuussa. Sisällöntuottaminen suositellaan jalkautettavaksi kaikille työntekijöille, jotta monipuolinen sisältö voidaan varmistaa. Tämä ei tarkoita sitä, että jokaisen tulee osata käyttää kaikkia organisaationne somekanavia. Eri henkilöt voivat osallistua esimerkiksi lyhyiden juttujen kirjoittamiseen, työpäivien kuvaamiseen, videoilla esiintymiseen tai julkaisujen suunnitteluun. Itse julkaisija voi olla yksi ja sama henkilö.


Seuraa ja kehitä! Monet somekanavat, kuten Facebook, näyttää julkaisujasi sitä laajemmalle yleisölle, mitä enemmän reaktioita (jakoja, tykkäyksiä, kommentteja) julkaisu saa. Tarkastele siis, mitkä julkaisut toimivat parhaiten, mitkä saavat tykkäyksiä sekä jakoja ja kommentteja. Näin varmistat julkaisujesi maksimaalisen näkyvyyden. Muista varmistaa, että organisaatiosi sometili on julkinen tili, että julkaisut näkyvät myös muille kuin sivusi tykkääjille.  Näin pystyt myös  hankkimaan sivuillesi uusia tykkäyksiä. Näiden lisäksi voit tutustua julkaisujen sponsorointiin. Pienellä mainossummalla voit lisätä julkaisujesi näkyvyyttä.


Lopuksi. Älä ota julkaisujen tekoa liian vakavasti. Muista, että ihmiset haluavat nähdä aitoa kuvaa ja tapahtumia. He haluavat samaistua henkilöihin ja tilanteisiin. Mitä paremmin organisaatiosi ja sen henkilökunta tulee tutuksi, sitä helpommin sitä voidaan lähestyä. Ja viimeisenä, pidä pilke silmäkulmassa – aina.
 
Nyt sinulla on lyhyet perustiedot siitä, miten päästä somejulkaisuissa alkuun. Lisää julkaisujen sisällöistä pohditaan Sisällöntuottaminen -verkkokurssilla, joka on osa liiketoiminnan perustutkinnon
markkinointiviestintä ja sisällöntuottaminen -tutkinnon osaa. Jos kiinnostuit, ole suoraan yhteydessä meihin tai katso lisää www.syo.fi

Heli Kärnä
koulutussuunnittelija
heli.karna(a)syo.fi
@HeliKarna

21 kommenttia:

 1. HYVÄ PÄIVÄ Oma nimi on JERRY JONES SUOMESSA, haluan jakaa todistusta siitä, miten minulle annettiin XMAS-laina GEORGE KENNETH -HANKKEEN SIJOITUKSEN, jos tarvitset lainaa, neuvot, että olet yhteydessä yrityksen sähköpostiosoitteeseen: VIA georgekennethloaninvestment@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

  Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

  VastaaPoista
 3. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai liiketoiminnan laajentamiseen? Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista
 4. Hyvää päivää herra / rouva

  Tarjoamme lainoja yksityisille ja kaupallisille elimille erittäin alhaisella vuotuisella korolla, joka on 3%, takaisinmaksu 1–25 vuotta. Annamme lainoja välillä 5 000 - 500 000 000. Tämän tarkoituksena on poistaa kasvava huonojen luottojen historia ja tuoda vakaata voittoa sekä yrityksellemme että asiakkaillemme.

  Menetätkö unta yöllä huolestuttaessa kuinka saada laina? Ota yhteyttä: Paul Loan Agency nyt sähköpostitse: paulhelpfund@yahoo.com tai WhatsApp: +91 733 787 3110

  Tarjoamme lainaa alhaisella 3%: n korolla ja tarjoamme.

  * Henkilökohtaiset lainat
  * Velan vakauttamislainat
  * Pääomasijoitus
  * Yrityslainat
  * Koulutuslainat
  * Asuntolainat
  * Lainat mistä tahansa syystä

  Lisätietoja kiireellisestä tilanteesta saat meille heti. paulhelpfund@yahoo.com tai WhatsApp: +91 733 787 3110
  Terveiset
  Herra Paul Moritz

  VastaaPoista
 5. Tarvitsetko lainaa velan vakauttamiseksi 1,0%: lla? RMPCapitals@gmail.com (RMPCapitals@usa.com) tai henkilökohtaisia lainoja * yrityslainoja jne. Asianomaisten tulee ottaa yhteyttä meihin lisätietoja sähköpostitse: RMPCapitals@gmail.com (RMPCapitals@usa.com)

  Täytä alla oleva hakemuslomake: -
  Koko nimi: -
  Tarvittava lainasumma: -
  Lainan kesto: -
  Lainan tarkoitus: -
  Kaupunki maa: -
  Puhelin: -
  Kuinka kuulit meistä:

  Tarvitsetko lainaa velan vakauttamiseksi 1,0%: lla? RMPCapitals@gmail.com (RMPCapitals@usa.com) tai henkilökohtaisia lainoja * yrityslainoja jne. Asianomaisten tulee ottaa yhteyttä meihin lisätietoja sähköpostitse: RMPCapitals@gmail.com (RMPCapitals@usa.com)

  VastaaPoista
 6. Elämme maailmassa, jossa hyvän ja luotettavan lainanantajan löytäminen on ongelma. Siksi teemme kaikille asiakkaille helpon saada nopeaa lainaa korolla 3%. Valtio tunnustaa meidät ja myöntää lainoja sekä etäisyydeltä että lähistöllä. Ole ensimmäinen, joka hakee kaikenlaista lainaa. Myönnämme lainoja yksityishenkilöille, instituutioille, liikeyhdistyksille ja yrityksille. Olemme nopea dynaaminen ja luotettava. Kiinnostuneet hakijat voivat ottaa meihin yhteyttä tänään sähköpostitse; saara.kemi@gmail.com tai whatsapp: +48732104354

  VastaaPoista
 7. Elämme maailmassa, jossa hyvän ja luotettavan lainanantajan löytäminen on ongelma. Siksi teemme kaikille asiakkaille helpon saada nopeaa lainaa korolla 3%. Valtio tunnustaa meidät ja myöntää lainoja sekä etäisyydeltä että lähistöllä. Ole ensimmäinen, joka hakee kaikenlaista lainaa. Myönnämme lainoja yksityishenkilöille, instituutioille, liikeyhdistyksille ja yrityksille. Olemme nopea dynaaminen ja luotettava. Kiinnostuneet hakijat voivat ottaa meihin yhteyttä tänään sähköpostitse; saara.kemi@gmail.com tai whatsapp: +48732104354

  VastaaPoista
 8. Halo semuanya, saya Rika Nadia, saat ini tinggal orang Indonesia dan saya warga negara, saya tinggal di JL. Baru II Gg. Jaman Keb. Lama Utara RT.004 RW.002 No. 26. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberikan saran nyata kepada semua warga negara Indonesia yang mencari pinjaman online untuk berhati-hati karena internet penuh dengan penipuan, kadang-kadang saya benar-benar membutuhkan pinjaman , karena keuangan saya buruk. statusnya tidak begitu baik dan saya sangat ingin mendapatkan pinjaman, jadi saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu, dari Nigeria dan Singapura dan Ghana. Saya hampir mati, sampai seorang teman saya bernama EWITA YUDA (ewitayuda1@gmail.com) memberi tahu saya tentang pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ny. ESTHER PATRICK Manajer cabang dari Access loan Firm, Dia adalah pemberi pinjaman global; yang saya hubungi dan dia meminjamkan saya pinjaman Rp600.000.000 dalam waktu kurang dari 12 jam dengan tingkat bunga 2% dan itu mengubah kehidupan seluruh keluarga saya.

  Saya menerima pinjaman saya di rekening bank saya setelah Nyonya. LADY ESTHER telah mentransfer pinjaman kepada saya, ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah Rp600.000.000 yang saya terapkan telah dikreditkan ke rekening bank saya. dan saya punya buktinya dengan saya, karena saya masih terkejut, emailnya adalah (ESTHERPATRICK83@GMAIL.COM)

  Jadi untuk pekerjaan yang baik, LADY ESTHER telah melakukannya dalam hidup saya dan keluarga saya, saya memutuskan untuk memberi tahu dan membagikan kesaksian saya tentang LADY ESTHER, sehingga orang-orang dari negara saya dan kota saya dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) silakan hubungi LADY ESTHER Dia tidak tahu bahwa saya melakukan ini tetapi saya sangat senang sekarang dan saya memutuskan untuk memberi tahu orang lain tentang dia, Dia menawarkan semua jenis pinjaman baik untuk perorangan maupun perusahaan dan juga saya ingin Tuhan memberkati dia lebih banyak,

  Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: (rikanadia6@gmail.com). Sekarang, saya adalah pemilik bangga seorang wanita bisnis yang baik dan besar di kota saya, Semoga Tuhan Yang Mahakuasa terus memberkati LADY ESTHER atas pekerjaannya yang baik dalam hidup dan keluarga saya.
  Tolong lakukan dengan baik untuk meminta saya untuk rincian lebih lanjut tentang Ibu dan saya akan menginstruksikan, dan ada bukti pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) Terima kasih semua

  VastaaPoista

 9. I am a private money lender and Investor, Do you need a legit, honest, reputable and quick loan? I can help you with 100% guarantee loan, I am offering business and individual loan, More also we finance all kind of projects. Waiting to hear from you to enable us send you the loan application form or for more details contact


  CONTACT LENDER COMPANY:

  C.E.O. Deby Johnson.
  loanoffer@debyfinancingloans.com
  debyfinancingloans@gmail.com
  Whatsapp Number: +447459797459
  Whatsapp Number: +918375004762
  DEBY FINANCING LOANS COMPANY

  VastaaPoista
 10. Hyvää päivää kaikille!

  Muun muassa sähköpostisi on valittu hyötymään luotettavimmista ja helpoimmista mahdollisista rahoituspalveluistamme.

  Vuoden 2023 alussa instituuttimme antaa sinulle bonusluottoja 5 500,00 eurosta 5 000 000,00 euroon takaisinmaksuajalla 1 - 50 vuotta ja kaikki tämä 2 prosentin vuosikorolla 3 prosentin vuosikoron sijaan.

  Jotta voit hyötyä rahoituspalveluistamme, ota ystävällisesti yhteyttä herra George Karl sähköpostitse:

  perrywhite2016@gmail.com
  perrywhite2016@gmail.com

  Palvelumme ovat avoimia kaikille kansalaisuudestasi riippumatta.

  VastaaPoista
 11. Hyvää päivää,

  Etsitkö kiireellistä ilmaista lainaa? Ota yhteyttä UniCredit Fast Lainan nyt välittömästi
  tapahtuma. Se on nopeasti helppoa ja turvattu.

  YHTEYSTIEDOT:

  Sähköposti: unicreditfastloan@gmail.com

  Puhelin: +17815611941

  Instagram: @unifastloan

  Twitter: UniCredit Fast Laina

  Facebook: UniCredit Fast Laina

  Laina parhaasi.

  VastaaPoista
 12. Tarvitsetko minkäänlaista taloudellista apua? Henkilökohtaiset lainat? Yrityslainat? Asuntolainat? Yrityksen lainat? Maatalouden ja hankkeiden rahoitus? Annamme lainoja 2%: n korolla! Yhteystiedot: (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista
 13. Kiitos postauksesta, todella hyödyllinen. Minä olenkin miettinyt, että myös jonkinlainen mediaseurannan työkalu voisi olla hyödyllinen. Ehkäpä sen avulla voisi kartoittaa paremmin sitä, kuinka paljon on sitä näkyvyyttä kokonaisuudessaan. https://meedius.com/fi/mediaseuranta/

  VastaaPoista
 14. Hello Jack Gostl
  how are you doing today?
  I am ready to assist you with the card and I want you to note the following.

  * Below is a slowdown of some already delivered samples of cards and their daily withdrawal limit;

  BALANCE ______________ PRICE

  $2,500 ---------------- $370

  $5,000 ---------------- $490

  $10,000 ------------- $930

  $20,000 ------------- $1,780

  $35,000 ------------- $2,460

  $50,000 ------------- $3150

  $75,000 ------------- $5,330

  $100.000,00------------- $8,510

  * The price for each card includes shipping costs, operating manual and complete skimmer / auto-up freeloader.

  * Please be advised that you can withdraw your daily balance ($2,500) for the next 180 days (6 months) before refilling your account, why each package comes with a freeloader. -loader must be connected to the server to work properly.
  * The card is going to be personal and can be used for how long you wish but you have to provide your accurate delivery address because if the card is delivered to the wrong address it cannot be traced or recovered.
  In an effective delivery, the instructor will guide you on how to uses top-up reloads and efficient use of the blank card on all ATM machines.
  I am offering you this service from Canada and it takes between 5 to 7 working days to deliver the card to your doorstep.it takes 48 hours to program the card because we only deliver via DHL or UPS delivery services.

  This is what they will require from you for an efficient delivery.

  Your full name.....
  Your private phone.....
  You address where ATM will deliver to.....
  Country / Region...
  City.........

  Kindly make a choice from the cards listed above and send us the delivery address and you will be given the mode of payment and the transfer menu.
  i await your response.
  Regards

  VastaaPoista
 15. Tarvitsetko luottoa? henkilökohtaisia lainoja? yrityslainat? asuntolainat? maatalous- ja hankerahoitus? annamme kaikenlaisia lainoja 2% korolla! Yhteydenotto sähköposti; (richardcosmos5@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista
 16. Hei, etsitkö velan vakauttamista, vakuudetonta lainaa, yrityslainaa, asuntolainaa, autolainaa, opintolainaa, henkilökohtaista lainaa, riskipääomaa jne! Olen yksityinen lainanantaja ja lainaan yrityksiä ja yksityishenkilöitä alhaisella ja kohtuullisella 2 %:n korolla. Sähköpostiosoite: (dakany.endre@gmail.com)

  VastaaPoista
 17. Tarvitsetko luottoa? henkilökohtaisia lainoja? yrityslainat? joulu laina? asuntolainat? maatalous- ja hankerahoitus? annamme kaikenlaisia lainoja 2% korolla! Yhteydenotto sähköposti; (richardcosmos5@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista
 18. Lainatarjous

  Tarvitsetko lainaa kiireellisesti? Annammeko henkilökohtaisia ​​lainoja? yrityslainat? asuntolaina? maatalouslainat? koulutuslainoja? Laina velan vakauttamiseksi? kuorma-autolainat? autolainat? hotellilainat? jälleenrahoittaa lainoja? ja lisää velkaa? aloituslainat? .Tarjous 2% korolla! Ota yhteyttä: dakany.endre@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Onko sinulla talouskriisi? ja tarvitset lainaa, tässä on sinulle mahdollisuus. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainoja 2 000 eurosta 100 000 000 euroon 2 prosentin korolla. Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä tähän sähköpostiosoitteeseen...(richardcosmos5@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista
 20. Hyvää päivää

  Olen täällä auttamaan apua tarvitsevia, tarjoan luottolainoja rehellisille ihmisille, jotka todella tarvitsevat 2 000 eurosta 500 000 000 euroon Jos olet kiinnostunut Ota yhteyttä: richardcosmos5@gmail.com

  Lainatarjous.

  VastaaPoista
 21. Aiemmin uskoin, että kadonneiden kryptovaluuttojen ja rahan takaisin saaminen oli mahdotonta, kunnes minut ohjattiin sertifioidun eettisen hakkerin luo, jonka tehtävänä oli auttaa ihmisiä saamaan takaisin kadonneet omaisuutensa. Heidän asiantuntemuksensa ansiosta 174 000 euron takaisinmaksuprosessi, jonka luulin ikuisesti menneen, oli saumaton ja stressitön. Jos tarvitset apua, voit ottaa yhteyttä sertifioituun eettiseen hakkeriin, GENUINE HACKERS, sähköpostitse osoitteeseen GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM tai WhatsAppiin numeroon +1 (260) 218-3592. Vakuutan teille heidän 100 % onnistumisprosentistaan.

  VastaaPoista