keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Soteen tai ei -viritä yrityksesi tulevaan muutokseen

Sote puhuttaa edelleen. Sen tiimoilta käyty keskustelu alkaa kiinnostavuudeltaan olla alan yrittäjien osalta aika vähäistä. Se on ymmärrettävää. Päätösten poliittinen vatkaaminen ei aina tunnu järkevältä eikä yhteisen hyvän löytäminen ole helppoa.

Hyvinvointipalvelujen tuottajista osa on kuitenkin ottanut askelia tulevaan uudistukseen. Ajatus on ollut tämän suuntainen: - Tulipa muutoksia suuntaan tai toiseen, me olemme valmiimpia niihin kuin muut! Miten sitten valmistua johonkin, josta kaikilla on mielipide, mutta kukaan ei pysty sanomaan mitään varmaa? Ainakin oman yritystoiminnan kehittäminen vie valmiuteen, josta ei voi muutosten tullessa olla haittaa. Vision kirkastaminen, strategian miettiminen, yrityksen toimintojen kehittäminen sekä mahdollisen tulevan osaamisen analysointi ovat jokaisen yrityksen perusasioita, jotka tahtovat jäädä usein sen arjen pikajunan alle.

Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittää omaa yritysjohtajuutta sekä oman yrityksen toimintaa. Jokainen saa lähteä kehittämään itselle ja yritykselleen tärkeitä asioita ja keskittyä olennaiseen. YJEAT-tutkintoa suorittamaan tulleet yrittäjät ovat kehittäneet monipuolisesti omia ja yrityksensä valmiuksia toimia tulevissa sote-haasteissa. Varmaa on se, että jos omat kuviot ovat kunnossa pärjää paremmin kuin jos toiminta perustuu ns. tuurilla tuloksiin -strategiaan.

Palautteena tutkinnon suorittajilta saa kommenttia esimerkiksi: - Olen saanut hyvät eväät yhteistyöhön ja sen kehittämiseen. -Hemmetin hyvää persiille potkimista! Monelle koulutuksen kohokohtia ovat lähipäivät, joihin kokoonnutaan noin  kerran kuussa. Mieleenpainuvia hetkiä ja tärkeää antia onkin siellä koettu vertaistuki eri toimialojen yrittäjien ja viranhaltijoiden kesken.

Tervetuloa kehittämään yritystäsi/yksikköäsi ja valmistautumaan tuleviin muutoksiin! Katso yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon -valmennukset sote-alan toimijoille täältä.

Kim Leppänen
yritystoiminnan kouluttaja
kim.leppanen@syo.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti