keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Sinnikkäällä työllä kansainväliseen kasvuun


Yritys ei kasva itsestään kuin sienet sateella. Kasvu vaatii yrittäjältä sinnikästä työtä ja päämäärätietoista suunnittelua sekä keskeneräisyyden sietämistä. Sama pätee kansainväliseen kasvuun monin verroin. Ulkomailla menestymiseen ei ole oikotietä.
Yritykselle kansainvälistyminen on uusi kasvun paikka. Se pistää väistämättä liikkeelle myös toimintakulttuurin muutoksen. Kielen lisäksi maailmalla ovat vastassa erilaiset liiketoimintavat ja asiakaskunnan odotukset. Menestyminen edellyttää kustannusten laskemista ja pitkäjänteistä puurtamista mutta erityisesti liikkeelle lähtemistä.
Kauppalehti kertoo Tulevaisuuden Kasvupolut Oy:n tekemän tutkimuksen osoittavan, että pk-yritysten kasvu tyssää johtamiseen ja myyntiin. Kun taas myynti vetää, käynnistyy kasvu. Yrittäjän on pystyttävä muuttamaan prosessissa omaa rooliaan ja etsimään ajoissa kunnon kumppanit. Oikeiden kontaktien löytämiseen kannattaa investoida ja hyödyntää asiantuntijoiden apu jo kotimaassa. Kun asiat ovat kunnossa kotikentillä, voi siitä loikata maailmalle.
Maailmalla kilpailu on kovaa. Myyntiin ja markkinointiin kannattaa siis satsata, kun vietävä tuote on kunnossa. Joskus se merkitsee lisäosaamisen palkkaamista. Näin teki esimerkiksi pientislaamo Kyrö Distillery (Markkinointi&mainonta 25.6.2017), kun se vuosi sitten panosti vahvasti markkinointiin vauhdittaakseen viennin kasvua. Kilpailijoista erottaudutaan sen mukaan brändin sanoman ytimessä olevalla suomaisella rukiilla.
Kyrö Distilleryn matkaa maailmalle valottaa Miika Lipiäinen 22.3.2018 Kasva ja kansainvälisty -seminaarissa Hämeenlinnan Verkatehtaalla.
Seminaarissa tarinansa kertovat myös muovin materiaali-innovaatiolla haastaneen Sulapacin Laura Kyllönen ja käyttölasillaan arkeen juhlan tuovan Shoda Shop Design Oy:n Marjut Nummisen. Tapahtuman ratkaisutorilla voit vetää hihasta rahoitusta ja kasvupalveluita tarjoavia tahoja tai verkostoitua muiden yrittäjien kanssa.

Ulla Haukijärvi
projektisuunnittelija
ulla.haukijarvi@syo.fi
@UllaHow

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti