keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Aloittavan yrittäjän markkinointivinkit

Markkinointi on yksi aloittavan yrittäjän ensimmäisistä ja tärkeimmistä tehtävistä. Loistavinkaan yritysidea ei riitä, jos asiakkaat eivät tiedä tarjoamistasi tuotteista tai palveluista. Mutta miten löytää oikeat asiakkaat ja saada markkinointi tuottamaan tehokkaasti? Tässä muutamia pohdittavia asioita sekä vinkkejä, miten aloittavan tai toimintaa suunnittelevan yrittäjän kannattaa lähteä liikkeelle.


Mieti kenelle markkinoit, eli pohdi ja suunnittele, kenelle tarjoat tuotteitasi ja palveluitasi. Laadi profiili ihanneasiakkaasta tai esimerkiksi TOP50 -unelmalista potentiaalisista yritysasiakkaista.


Suunnittele markkinointiviesti. Millaisella viestillä ja tyylillä vaikutat asiakkaisiin parhaiten? Millä erotut kilpailijoista asiakkaan näkökulmasta, mikä omassa tuotteessa tai palvelussa on erilaista ja mitä konkreettista hyötyä siitä on asiakkaalle? Entä millainen on palvelulupauksesi?


Laita perusasiat kuntoon, kuten yrityksen ammattimainen ilme, nettisivut ja someprofiilit. Tee hyvää, asiakasta kiinnostavaa sisältömarkkinointia kanavissa, joissa tavoitat asiakkaasi. Varmista löydettävyytesi verkossa.


Tee markkinointisuunnitelma, eli laadi tavoitteet sekä toimenpiteet ja mieti, miten mittaat markkinoinnin tehokkuutta. Laadi strategia ja suunnitelma myös sisältömarkkinoinnille. Tee suunnitelmasta konkreettinen, jossa on esillä mitä teet ja milloin. Se helpottaa käytännön työtä ja varmistaa, että tärkeät asiat tulevat hoidetuksi ajallaan.


Ole esillä ja verkostoidu. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista. Lähde ulos, soita ja tapaa ihmisiä. Verkostoidu. Käy puhumassa tilaisuuksissa. Kerro joka viikko vähintään viidelle uudelle ihmiselle kuka olet ja mitä teet. Varmista myös, että kaverit ja kavereiden kaverit tietävät aloittamastasi yritystoiminnasta. Käy esittäytymässä yrityksissä ja kerro tuotteista ja palveluista, joita tarjoat. Tuo osaaminen ja asiantuntijuus esiin sekä verkostoidu myös somessa.


Näihin ja moniin muihin markkinoinnin teemoihin pohditaan ratkaisuja sekä aloittaville että pidempään toimineille yrittäjille suunnatuissa valmennuksissamme, tervetuloa mukaan!


Katso yrittäjävalmennuksemme aloittavalle yrittäjälle: https://www.syo.fi/aikuiskoulutus/yrittajyys/aloittava-yrittaja


Maiju Tuomaala
yritystoiminnan kouluttaja
maiju.tuomaala@syo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti