torstai 23. marraskuuta 2017

Tavoitteesta toteutukseen -tunnelmia starttipäivästä

Marraskuun aamu on pimeä ja ulkona sataa, mutta Helia-talon luokassa 2205 on positiivinen ja odottava tunnelma. Paikalla ryhmä mukavia yrittäjiä, jotka ovat lähteneet kehittämään omaa yritystoimintaansa. Kello lyö yhdeksän ja kaikki on valmista – tekniikka kunnossa, opiskelijat paikalla, yhteistyökumppani valmiina esittäytymään ja vastuukouluttaja virittäytynyt ohjamaan, tukemaan ja kannustamaan tulevat 1,5 vuotta! 

Yrityksen kehittäjä -valmennuksessa kehittäminen on siis keskiössä. Esittelykierros osoittaa, että kehittämisen painopisteiden kirjo on laaja. Osa osallistujista kaipaa vahvistusta omaan liiketoimintaosaamiseensa. Laaja-alaista ymmärrystä kasvua ja kehittymistä edistävien päätösten tueksi. Yrittäjät kommentoivat: ”Haluan varmistaa, että oma osaamiseni yrittäjänä on riittävää”, ”Haluan ymmärtää kirjanpitäjän tuotoksia”.

Osalle kehittämistavoitteet ovat konkreettisempia. Siinä missä toisella on tavoitteena ”organisoida toiminta tehokkaammaksi” tai ”laatia suunnitelma uuden liiketoimintamallin kehittämiseksi”, on toisella tahtotila ”hoitaa yrityksen omistusjärjestelyjen muutos hallitusti”. Tavoitteiksi nousivat myös ”tahto taklata markkinat” ja ”työntekijöiden hyvinvoinnin varmistaminen”.

Nämä erilaiset kehittämisajatukset mielessä lähdetään liikkeelle. Itsenäisesti sekä vastuukouluttajan ja verkostokumppaneiden kanssa yhteistyössä pohditaan, analysoidaan, täsmennetään ja haetaan oikea suunta kehittämistyöskentelylle. Tavoitteena konkreettiset kehittämissuunnitelmat yrityksen kehittämisen tueksi.  

Mahdollisuus ajatusten vaihtoon ja yrittäjäkollegoilta saatavaan vertaistukeen koettiin positiivisena asiana. Hienoa! Se on ehdottomasti aikuisena opiskelun sokeri ja suola. Iltapäivän aikana, Learnin cafe -menetelmän avulla, toteutettu pohdinta toimintaympäristön murroksista, avasi lopullisesti jokaisen osallistujan sanaisan arkun. Ajatuksia vaihdettiin innokkaasti, avoimin mielin, ja hyvinkin erilaisten yritysten näkökulmista. Toimialoilla tapahtuvia muutoksia pohtivat yhdessä mm. media-alan yrittäjät, suutarimestarit, kauneusalan ammattilaiset, hyvinvointialan osaajat, pitopalveluyrittäjä ja ratsastuskoulun vetäjä. Samalla sitten vaihdettiin ajatuksia ja saatiin vertaistukea…

Antoisa päivä takana. On hienoa työskennellä yrittäjien kanssa, yrittäjyyden eteen ja yrittäjähenkisten ihmisten parissa!


Lisätietoja Yrityksen kehittäjä -valmennuksesta: https://www.syo.fi/aikuiskoulutus/yrittajyys/toimiva-yrittaja/yritysjohtamisen-erikoisammattitutkinto


Sanna Möller-Aaltonen
koulutuspäällikkö
sanna.moller-aaltonen@syo.fi
twitter: @SannaMollerA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti