keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Verkko-opetuksemme mukana ITK:ssa - nyt saa tuulettaa


Torstaina Hämeenlinnan Aulangolla starttaa ITK-konferenssi, jonka nimen takaa paljastuu sanat interaktiivinen tekniikka koulutuksessa. Homman nimi on siis verkko-opetus ja allekirjoittanut on myös paikan päällä, oma puheenvuoroni on torstaina 17:00 - 17:30 esityssali 23:ssa.

Aiheenani on Suomen Yrittäjäopiston verkko-opetuksen kehittäminen ja kohderyhmäksi konferenssiorganisaatio on määritellyt ammatillisten oppilaitosten opettajat, johdon sekä tietohallinnon. Kokemusten vaihdon kannalta olisi hienoa nähdä paikalla myös lukion ja perusasteen sekä jopa AMK-maailman edustajia.

Puolituntiseni aikana käyn läpi tiivistetysti Suomen Yrittäjäopiston verkko-opetuksen kehitystä viimeisen seitsemänvuoden ajalta. Tarkoituksena on alleviivata niitä avaimia, joilla kiistattomiin saavutuksiin on ylletty sekä painottaa koko organisaation, mukaan lukien tietohallinnon ja johdon, merkitystä kehityksessä. Organisaation toimintatavan kehityksen lisäksi tarkastellaan sekä verkko-oppimisympäristöjen sekä itse kurssien toteutustapojen kehitystä ja muovaantumista vuosien saatossa. Esimerkiksi miten perinteisistä luokkaopetuksen kursseista ja moduuleista on muovaantunut toteutustapojen kirjon rikastuttua useita erilaisia tuotteita sekä miten niin kutsutut NONstop-kurssit toteutetaan. Lisäksi esittelen pikaisesti verkkokaupan, joka syntyi ikään kuin verkko-opetuksen kehityksen sivutuotteena kun opetus oli vapautunut paikasta ja suurimmaksi osaksi ajasta, verkkoon kaikkien saataville.

Toivottavasti saamme aikaan keskustelua, uusia ideoita ja kehitystä. Nähdään Aulangolla!


 
Lauri Kivelä
järjestelmäasiantuntija, verkko-opetusympäristöt
lauri.kivela@syo.fiITK2017 foorumiesitys: Suomen Yrittäjäopiston verkko-opetuksen kehittäminen: http://itk.fi/2017/ohjelma/foorumi/43

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti