torstai 30. kesäkuuta 2016

Valmistuminen on itsensä ylittämisen tulos


Suomen Yrittäjäopistolta on alkuvuoden aikana valmistunut lähes 30 merkonomia tai datanomia. Jokaisen aikuisen tie tutkintoon on ollut erilainen. Ohjaajan näkökulmasta yhteistä näille poluille on ollut itsensä ylittäminen. Taustalla on opintoja tukevaa ja mahdollistavaa työtä. Tämä työ ei ole ainoastaan oppilaitoksen työtä vaan myös työelämän edustajilla ja jokaisen opiskelijan läheisillä on ollut oma roolinsa.  

Tarja Anttila toimii yrittäjänä Peräseinäjoella. Hän lähti suorittamaan liiketalouden perustutkintoa vajaa kaksi vuotta sitten. Tutkintoon valmistavan koulutuksen hän suoritti kokonaan verkossa ja tutkinnon hän suoritti pääosin omassa yrityksessään. Koska Tarjan tavoite oli lisätä omaa taloushallinnon osaamista, mutta hän ei vielä tehnyt kaikkia oman yrityksensä taloushallinnon tehtäviä, kävi hän harjoittelemassa ja täydentämässä osaamistaan Tilitoimisto Sirpa Kimpimäellä Seinäjoella.

Tilitoimisto Sirpa Kimpimäki toimii Suomen Yrittäjäopiston tärkeänä yhteistyökumppanina taloushallinnon koulutuksissa. Sirpan kanssa on moni opiskelija päässyt harjoittelemaan taloushallinnon tehtäviä käytännössä. Oheinen Tarjan tarina on vain yksi esimerkki, vastaavia on useita. Sirpa ja muut harjoittelupaikkoja tarjoavat yritykset tekevät arvokasta työtä osaamisen edistämiseksi ja kehittämiseksi.

Kaupan päälle itsensä johtamisentaitoa

Tutkinnon suorittaminen on usein pitkä prosessi. Aikuisopiskelijan elämässä on paljon muuttuvia tekijöitä jotka vaikuttavat opintojen etenemiseen. On tärkeää nähdä tavoite ja sitoutua siihen mutta myös hyväksyä että matkalla kohti tavoitetta saattaa tulla ylä- ja alamäkiä tai ainakin mutkia. Näistä haasteista kyllä selviää, yksi kerrallaan. Väitän että jokainen tutkinnon suorittaja on matkallaan kohdannut sellaisia haasteita että voi huoletta todeta osaavansa johtaa paitsi oman osaamisensa kehittämistä myös omaa ajankäyttöään.

Aikuisopiskelijan tärkeimmät tukijat löytyvät läheltä, omasta perheestä ja ystävistä. Oma roolinsa on kouluttajilla, ohjaajilla sekä muulla oppilaitoksen henkilökunnalla. Myös työ- tai harjoittelupaikoilla on paljon opintoja tukevia ihmisiä. Se että tutkinto tulee suoritetuksi ja opiskelija valmistuu, on kuitenkin aina tutkinnon suorittajan saavutus.

 

Onnea kaikille valmistuneille ja kiitos kaikille heidän opintopolkua tukeneille


Susanna Kulmala
Ohjaaja, kouluttaja


Tarja Anttila valmistui merkonomiksi keväällä, hän pyörittää ompelukauppaa Peräseinäjoella ja hoitaa nyt kokonaan oman yrityksensä taloushallinnon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti