keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Myynnin ammattilaiseksi ja sähköisen liiketoiminnan osaajaksi verkossa




Tein pienen gallupin siitä, mistä asioista hyvä asiakaskokemus verkossa muodostuu. Tässä yksi saamistani vastauksista:
”Tilaan tuotteita verkkokaupoista usein. Verkkokaupassa ulkoasun selkeys on tärkeää, tuotteet on löydyttävä kaupasta helposti. Jos kaupassa on mahdollisuus kommentoida tuotteita, saa näistä kommenteista hyviä vinkkejä tuotteen käyttöön muilta ostaneilta asiakkailta. Ostoprosessin on oltava nopea ja miellyttävä. Jos järjestelmä ehdottaa täydentäviä ja yhteensopivia tuotteita ennen kassalle siirtymistä, saattaa heräteostoksia tarttua mukaan. Maksamisen on oltava helppoa ja turvallista. Palaan usein kauppaan tuotteen saapumisen jälkeen hakemaan vinkkejä tuotteiden käyttöön ja jaan omia kokemuksiani. Kerran kun paketti saapui, oli sen sisällä hauska viesti yritykseltä. Tämä viimeisteli hyvän asiakaskokemukseni.”

Yrityksessä, jossa tavoitellaan tuloksellista myyntiä ja erinomaista asiakaskokemusta myös verkossa, on pohdittava monia asioita ennen varsinaisen verkkokaupan perustamista; Mitä ja miten verkossa myydään? Mitä maksutapoja ja logistisia vaihtoehtoja asiakkaalle tarjotaan? Miten erotutaan kilpailijoista? Mitä on sisältömarkkinointi ja miten sitä toteutetaan? Millaista palvelua ja millaisia elämyksiä asiakkaille tarjotaan verkossa? Tarvitaan hyvää suunnittelua, asioiden mittaamista ja jatkuvaa kehittämistä.

Olemme käynnistämässä verkossa toteuttavan myynnin ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen, jossa painopisteenä on sähköinen liiketoiminta. Tarjoamme ratkaisua sinulle, joka työskentelet yrittäjänä tai työntekijänä yrityksessä, jossa liiketoiminnan siirtäminen myös verkkoon on ajankohtaista tai kaipaat jo olemassa olevaan verkkokauppaan uutta potkua. Koulutuksesta saat eväitä pysyvämmän kilpailukyvyn turvaamiseen myös verkossa, ja tietenkin käytännönläheistä koulutusta myynnin tekemiseen, jota myynnin ammattitutkintoon valmistava koulutus jo itsessään tarjoaa.

Tähän kaikkeen voit tutustua ajasta ja paikasta riippumatta; verkossa.




Asiasta raportoi,
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti