keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kuljetusalaa tullaan aina tarvitsemaanVuosi 2013 tulee olemaan mullistusten aikaa kuljetusalan toimijoiden keskuudessa. Viimeksi maanantaina uutiset kertoivat, että ”taantuma kurittaa logistiikka-alan toimijoita”. Lisäksi tulevien lakimuutosten vaikutukset ovat vielä avoinna.

Odottelemme uutta mitta- ja massa-asetusta yhdistelmien suurimmista massoista kansallisessa liikenteessämme. Monien yrittäjien investoinnit ovatkin sen vuoksi ”jäissä” ja päällirakentajat odottavat samaa tietoa kaluston tulevasta koosta. Lisäksi yrittäjäkuljettajien työaikadirektiivin voimaan astuminen on jo aivan kynnyksellä. Onneksemme se ei lopulta tulekaan vaikuttamaan jokapäiväiseen työhön niin paljon kuin aluksi pelättiin. Uusia ajoneuvomalleja sekä syksyllä voimaan astuvan Euro 6 –luokituksen mukaisia moottoreita on tullut markkinoille usealta eri toimittajalta.

Elämme siis mielenkiintoista aikaa kuljetusalalla. Kaikkien alan toimijoiden onkin tärkeää kouluttautua sekä seurata alan tapahtumia messuilla ja lehdistä.

Kuljetusyrittäjien ammattitaidon ylläpito on tärkeää, koska kuljetusala on muuttunut vuosikymmenten saatossa haastavammaksi ja hektisemmäksi. Me Suomen Yrittäjäopistolla käynnistämme tämän kevään aikana kuljetusyrittäjille suunnatun yrittäjän ammattitutkinnon, jossa mennään huomattavasti syvemmälle talouden ja kannattavuuden asioissa kuin tavaraliikenneyrittäjäkoulutuksessa. Lisäksi verkostoituminen ja kokemuksien vaihtaminen kuljetusalan toimijoiden kesken on mahdollista Kehittyvä kuljetusyrittäjä-koulutuksessa.

Kuljettajille suunnattuja jatkokoulutuspäiviä pidämme entiseen tapaan vähintään kerran kuukaudessa Seinäjoella, Kauhavalla ja Hämeenlinnassa. Ammattipätevyyslakihan astuu voimaan henkilöliikenteen kuljettajille jo tämän vuoden syksyllä. Yrittäjien kannattaa tarkkaan harkita, millaiseen koulutukseen kuljettajiaan lähettää ja mistä maksaa, kun oikeasti voisi valita molempia osapuolia hyödyttäviä aiheita.

Mielessä kuitenkin se, että kuljettamista on aina tarvittu ja ”tullahan aina tarvittemahan”. Nykytrendillä kuljettamisen osuus jopa lisääntyy, kun nousukausi taas alkaa. Näillä eväillä mennään kohti kevättä ja valoisampaa tulevaisuutta. Ei niin sanotusti ”jäädä tuleen makaamaan”, vaan kehitetään yhdessä toimintaa, ja tehdään yhteistyötä eli logistiikkaa.

Logistiikkaterveisin,
Juha Säippä
Juha Säippä on yritystoiminnan kouluttaja / konsultti

juha.saippa(at)syo.fi 
p. 0108414084 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti