sunnuntai 20. tammikuuta 2013

EVÄITÄ ESIMIESREPPUUN


”En kai minä ole vastuussa siitä, jos nosturilla nostetaan enemmän tavaraa kuin mitä sen painoraja sallisi? Tai siitä, jos laite retkahtaisi, rahti putoaisi ja jotakuta sattuisi?!”, ihmetteli yksi osallistuja työnjohtajakurssillamme hiljattain. Päivässä käsiteltiin työnjohtajan vastuuta työpaikan työturvallisuudesta. Kurssilaiset totesivat, että kyllä se näin on, että työnjohtaja vastaa siitä, mitä ja miten töitä tehdään.

Työturvallisuutta enemmän kurssilaisia kuitenkin puhuttavat jokapäiväiset vuorovaikutustilanteet, joissa pitäisi jaksaa innostaa ja motivoida työntekijöitä silloinkin kun itsellä jo sytytyslanka palaa. Kouluttajan ja ryhmän voimin moniin asioihin saadaan neuvoja, ratkaisuja ja ideoita. On hyvä, kun kaikkea ei tarvitse itsekseen miettiä, vaan hyvässä porukassa voi puhua luottamuksellisesti vaikeistakin asioista. Monesti keskustelut päättyvät vapauttavaan naurunremakkaan ja usko omaan osaamiseen vahvistuu. Esimiehen rooli on vaativa ja monitahoinen, mutta toisaalta suunnattoman antoisa. Työ vaatii jatkuvaa valmiutta muutoksiin, uuden oppimiseen sekä kykyä jakaa tietoa, motivoida työntekijöitä ja toimia jämäkästi ja johdonmukaisesti.

Suomen Yrittäjäopiston järjestämä työnjohtajakoulutus soveltuu erityisen hyvin esimiehille, jotka ovat mukana käytännön työssä tai työntekijöille, jotka vasta ovat siirtymässä esimiestehtäviin. Rooli yhtenä työporukassa, mutta kuitenkin muiden nokkamiehenä vaatii usein ulkoapäin tulevaa koulutusta ja rohkaisua. Työnjohtajakoulutuksessa niin kokenut konkari kuin vasta esimiestehtävissä aloittava saavat eväitä esimiehen reppuunsa. Kuten yksi osallistuja tänä talvena totesi koulutuksesta: ”Tuli paljon uutta asiaa, se muutti ajatuksia ja antoi uutta näkökulmaa seurata ja muuttaa oman työpaikan toimintaa.”

Seuraava työnjohtajakoulutus starttaa Hämeenlinnassa 14.3.2013. Koulutuksen aikana (11 lähipäivää) käydään läpi esimiehen vuorovaikutusta, työturvallisuutta, kustannustietoutta, prosessien hallintaa ja monia muita asioita. Valmennus on keskustelevaa ja siinä käytetään paljon osallistujien omia kokemuksia, sekä kouluttajan esimerkkitapauksia ja niiden ratkaisumalleja. Valmennusta täydentää kaksi yrityskohtaista lähipäivää. Näissä tapaamisissa voidaan jutella lähipäiviäkin luottamuksellisimmin juuri tämän työpaikan ja työnjohtajan asioista ja kehittämiskohteista. Asioita ei jätetä ilmaan, vaan kuten yksi osallistuja yrityskäynnin jälkeen totesi: ”Pureuduttiin yrityskohtaisiin ongelmiin kiitettävästi, ja haettiin konkreettisia ratkaisuja ongelmiin.” Osallistu sinäkin koulutukseen ja tule hakemaan ratkaisuja ongelmiin!

Lisätietoa koulutuksesta sekä ilmoittautumislomake löytyvät linkistä:

http://www.syo.fi/liiketalous-ja-kauppa/johtaminen/tyonjohtajakoulutus

Jos haluat keskustella asiasta tarkemmin, ota mieluusti yhteyttä minuun!

Terveisin, Leena




Leena Lemola on yritystoiminnan kouluttaja / konsultti, 
projektipäällikkö (TYLI) Suomen Yrittäjäopistolla






leena.lemola(at)syo.fi
p. 050 342 9323

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti