maanantai 18. kesäkuuta 2012

”Kaikkein kivintä Suomessa on fysioterapeuteilla.”


Fysioterapeutti eli vanhemmalta nimeltään sairasvoimistelija on Suomessa ihminen, jonka psyyken ja fyysen DNA on lähempänä typpioksiduulia ja kumipuuta kuin apeaa kansaamme.

Fysioterapeutit ovat ahkeria, hyvin koulutettuja, ystävällisiä, hyvin motivoituneita ja taitavia. He työskentelevät paitsi itsensä, aina myös muiden hyväksi.
... Yksityiselämässään he usein pitävät teestä, harrastavat kohtuutta, ja aina ovat luotettavia kuin painovoima.

Onnellinen se, jonka ystäväpiiriin kuuluu fysioterapeutti – ei siksi, että niksauttaisi tällä ruumistaan huokeammalla, vaan siksi että fysioterapeutit ovat toiveikkuuden ja energisyyden ruumiillistumat.

Jos yhden fysioterapeutin psyykkinen voimavara jaettaisiin vaikka tv-toimittajille, yhden fysioterapeutin pirteys ja toiveikkuus riittäisi sadallekolmellekymmenellekahdelle tv-toimittajalle näiden loppuiäksi."


Näin kuvaa kirjassaan Markus Kajo fysioterapeutteja. Ja tällaisten ihastuttavien ja aktiivisten fysioterapeuttien kanssa olen saanut työskennellä syksystä 2010, jolloin ensimmäinen fysioterapeuteille suunnattu yrittäjävalmennuksemme starttasi Seinäjoella.

Fysioterapeuteille suunnatussa yrittäjävalmennuksessa olemme huomioineet erityisen hyvin tämän toimialan haasteineen. Valmennuksen alusta lähtien ohjelman suunnittelussa ovat olleet mukana Suomen Fysioterapeutit ry sekä valmennuksiin osallistuvat opiskelijat. Valmennukseen kuuluu 13 lähiopetuspäivää, jotka sijoittuvat puolentoista vuoden ajalle. Lisäksi jokainen saa yrityskohtaista valmennusta.

Fysioterapeutti Hanna Vastamäki osallistui ensimmäiseen valmennukseemme ja kertoo kokemuksenaan seuraavaa: ”Olen saanut uusia ajatuksia ja ideoita markkinointiin, työkaluja henkilöstöhallintaan ja lisäksi taloushallintaan, mikä on ehkä se kaikkein vierain alue fysioterapeuteille. Odotan kovasti näitä koulutuspäiviä, koska melko tuoreena yrittäjänä toivon, ettei tarvitsisi kaikkea kantapään kautta oppia. Valmennuksessa on ollut mahtavaa myös muilta saman alan yrittäjiltä saatu vertaistuki sekä lähipäivien muutenkin iloinen ilmapiiri. Voin lämpimästi suositella valmennusta niin tuoreille kuin jo kokeneemmillekin fysioterapiayrittäjille.”

Seuraava fysioterapeuteille suunnattu yrittäjävalmennuksemme käynnistyy Seinäjoella ensi syyskuussa ja tavoitteenamme on suorittaa yrittäjän ammattitutkinto juuri ennen joulukuusen koristelua vuonna 2013.

Nyt kuitenkin vielä kesän valoa ja iloa kaikille!

Tiina Rintamäki
Tiina Rintamäki on onnellinen yritystoiminnan kouluttaja ja konsultti, jonka ystäväpiiriin kuuluu monta fysioterapeuttia
tiina.rintamaki(at)syo.fi
p. 010 841 4024

Tutustu sivuihimme

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti