keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Voittoa tavoittelemassa


Tänä aamuna herätyskelloni soi tavallista aikaisemmin; klo 5:15. Syy tähän ei ollut mikään vähäinen, vaan Stockmannin Hullut Päivät. En yleensä ainakaan myönnä olevani alehaukka, mutta halvat lentoliput ajoivat minut hulluttelemaan aamuhämärissä Tampereen Kyttälänkadulle. Samat aikeet olivat toki muutamalla muullakin - sain vuoronumeron 921.

Eilen Tampereella jonotettiin myös Kalevan kaupunginosassa, jossa urheiluvälinemyymälä XXL avasi ovensa. Avajaistarjousten perässä jopa yövyttiin liikkeen edustalla. Urheiluvälinejätti tarjosi ensimmäisille jonottajille VIP-kohtelun lämmitetyissä kotateltoissa. XXL on pohjoismainen urheiluvälineketju, joka on kasvavan myymäläverkoston lisäksi aktiivinen toimija verkossa ja somessa.

Aamulehti.fi:ssä jonotusilmiötä kommentoi professori Outi Uusitalo, joka piti ilmiötä outona tänä aikana, kun hyödykkeistä ei ole pulaa, vaan päinvastoin kaikkea on saatavilla. Shoppailua ja löytöjen tekemistä on joissakin teorioissa verrattu pelissä voittamiseen. Kun kokee saavansa jotain halvalla taikka tekevänsä hyvät kaupat, se on voitto. Kaupan alalla tempaukset, tapahtumat ja ostoskarnevaalit ovat tehokas keino hiljaisen sesongin myynnin kasvattamiseen.

No sainko niitä lentolippuja? En! Menenkö toiste jonottamaan? En! Hävitty peli ja huono häviäjä siis! 

Terveisin,
Sanna Varis
Yritystoiminnan kouluttaja
sanna.varis(at)syo.fi
p. 0108414050

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti