perjantai 10. toukokuuta 2013

Opetusta verkossa – tulevaisuuden näkymiä

TEKO-hankkeen päätösseminaari 17.5.2013 Kauhavalla

TEKO- hanke on edennyt siihen vaiheeseen, että on päätösseminaarin aika. 17.5 pidettävässä seminaarissa katsotaan sitä, mitä TEKO:ssa on saatu aikaiseksi, mitä verkko-opetuksessa on nyt ajankohtaista sekä suunnataan katseita tulevaisuuteen – mitä vielä voimme saada aikaiseksi ja miten?

Tekijänoikeudet ja tutkinto verkossa

Oletko pohtinut sitä, mitä voit oppilaille tunneilla esimerkiksi sosiaalisesta mediasta näyttää tai mitä lainauksia tai kuvakaappauksia voit netistä opiskelijoille jaettaviin materiaaleihin laittaa. Ennen vanhaan riitti, kun opettaja muisti säännön ”valokopioida saa 20 sivua (ei yli puolet) julkaisusta”. Nykyisin erilaiset aineiston kopiointi-, jakelu- ja käyttötavat ovat moninkertaiset ja opettajan on vaikea muistaa ja hahmottaa kaikkia sääntöjä. Tämän vuoksi seminaariin olemmekin ottaneet aiheeksi tekijänoikeudet ja saaneet puhujaksi OTK, FT Ville Oksasen Aalto-yliopistosta, joka on ollut mm toisena kirjoittajana kirjassa Opettajan tekijänoikeus opas. Lisätietoja tästä teoksesta ja Ville ajatuksista voit lukea myös www.opettajantekijanoikeus.fi .

Tutkinto kokonaan verkossa? Kuulostaa hyvältä ja herää kysymys, onko se tosiaan mahdollista.  Mäntän seudun Koulutuskeskus esittelee seminaarissa heidän toteutustaan siihen, miten merkonomitutkinto suoritetaan kokonaan verkossa.  Oppilaitos on kovasti panostanut verkko-opetuksen kehittämiseen ja kertoo nyt, miten heillä verkossa toteutettava tutkinto saadaan aikaiseksi. Saamme kuulla kouluttaja Tiina Mätäsjärven ja Marko Lipsosen ajatuksia tästä aiheesta.

Suomen Yrittäjäopiston asiantuntijat; verkkotyökaluja ja TEKO:ssa sovellettuja menetelmiä

Työkaluja verkko-opetukseen löytyy vaikka kuinka paljon ja tarjolla on niin maksullisia kuin maksuttomiakin ohjelmia tai välineistöä. Mitä nämä hankinnat maksavat ja minkälaisia välineitä on tarjolla.  Kouluttaja Jukka Hokkanen valottaa omassa puheenvuorossaan näitä asioita.

TEKO-hankkeessa tehdystä kehitystyöstä sekä hankkeen tuloksista kuullaan projektipäällikkö Lauri Kivelän sekä kouluttaja Valtteri Ahon esityksessä. He kertovat siitä, miten Server Administrator –koulutuksessa on käytetty virtuaalipalvelimia ja minkälaisia kokemuksia tästä on saatu.

Näiden esitysten jälkeen onkin sitten aika paneelikeskustelun sekä ajatusten vaihdon. Toivottavasti saamme aikaan samanlaisia hyviä ja kehittäviä keskusteluja, kuten aiemmassa verkko-opetuksen seminaarissa saimme. Teidän kuuntelijoiden ajatukset sekä kysymykset ovat seminaarissa tärkeitä sekä tuovat esille niitä kysymyksiä, jotka askarruttavat siellä arkipäivän koulumaailmassa.

TEKO:ja tulevaisuuteen

Tätä kaikkea pitää sisällään TEKO-seminaari. Tervetuloa kuuntelemaan ja katsomaan tulevaisuuteen – mitä seuraavaksi voisimme tehdä -  mihin verkko-opetuksen TEKOja suunnata.

Taina Hietamäki, opinto-/näyttökoordinaattori
p. 010 8414 090
taina.hietamaki(at)syo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti