maanantai 27. helmikuuta 2012

Reilua ja kannustavaa työnjohtajaa arvostetaan!


Vanha työkaverini, työnjohtaja Tomppa tuntui olevan aina ajan tasalla siitä, mitä missäkin tapahtui. Kahden kerroksen teollisuushallissa konttoriväki puursi yläkerrassa ja kädentaitajat alakerrassa. Tomppa kulki luontevasti kerrosten väliä välittäen tietoa ylös ja alas. Hän ohjasi projekteja pitäen huolta kustannuksista ja aikatauluista. Hän kuunteli työntekijöiden murheita ja piti jämäkästi kiinni sovituista asioista ja tavoitteista. Tomppa olikin arvostettu työkaveri niin työntekijä- kuin omistajatahojen parissa.
Vielä hiljattain uskottiin ammattilaisten itseohjautuvuuteen - keskijohtoa ei enää tarvittu. Nyt on taas oivallettu töiden sujuvan tehokkaammin lähiesimiehen ohjauksessa. Ylin johto ei aina hoksaa työmaan tilanteita, eikä lattiatasolla jakseta seurata johdon fraseologiaa strategioista ja visioista. Hyvällä työnjohtajalla on ammattiosaamisen lisäksi kykyä välittää tietoa, tehdä yhteistyötä, hallita kokonaisuuksia, organisoida ja ennakoida ja ennen kaikkea hänellä on erinomaiset ihmisjohtamistaidot. Tutkimusten mukaan eniten arvostetaankin työjohtajaa, joka osaa kertoa näkemyksensä selkeästi ja toimia rehdisti ja tasapuolisesti kaikkia kohtaan. Hyväksi työnjohtajaksi ei tarvitse syntyä, vaan siksi voi oppia ja kehittyä.
SYO:ssa käynnistyy maaliskuussa käytännönläheinen työnjohtajavalmennus, jossa konkarit voivat ajantasaistaa tietojaan ja keltanokat saada rautaisannoksen uutta osaamista. Koulutuksesta voi lukea lisää SYO:n sivuilta: http://www.syo.fi/index.php/koulutukset/a-ty

Terveisin
Leena Lemola
yritystoiminnan kouluttaja ja konsultti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti