keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Yritysneuvontaa ja – neuvojaa kehittämässä

Yritysneuvojan erikoisammattitutkinto on pikku hiljaa juurruttamassa asemaansa myös Suomen Yrittäjäopiston tutkintoperheeseen. Seinäjoella startannut pilottiryhmä on jo valmistelemassa kehittämishankkeita, Hämeenlinnan ryhmä suorittaa ensimmäisiä tutkinnon osia ja uusi ryhmä Seinäjoella aloittaa 11.4.2013.
Tutkinto on suunnattu kokeneille yritysneuvojille, niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella. Ryhmissä onkin ollut mukavasti edustajia kummaltakin sektorilta ja tämä tuo keskusteluihin selkeää lisäarvoa. Osaamisen jakamisella ja yhteisillä keskusteluilla on ylipäänsä suuri painoarvo ryhmien valmennuksessa. Kun konkarit ovat koolla, tietoa riittää vaihdettavaksi. Lisäksi valmistavaan koulutukseen toki sisältyy lähipäiviä mm. taloudesta ja juridiikasta, vuorovaikutusta ja omaa toimintatyyliä unohtamatta.
Tutkinto suoritetaan omassa työssä, niissä työtehtävissä, joita neuvoja tekee muutenkin. Arviointi tutkintosuorituksissa on sujunut luonnikkaasti, arvioijana on ollut kollega, esimies tai joskus myös asiakas. Kehittämishankkeen tehdään valinnaisesta aiheesta, joko yritysneuvontaverkoston, yritysneuvontapalvelun, tai organisaation kehittämisestä. Pilottiryhmässä kehittämishankkeita näyttäisi suuntautuvan jokaiseen valinnaiseen vaihtoehtoon liittyen. Mielenkiinnolla odotamme niiden valmistumista!
Tähän mennessä kokemukset yritysneuvojaryhmistä ja tutkinnosta ovat olleet positiivisia. Myös konkarit ovat saaneet lisäarvoa omaan työhönsä. Kun kehittämishankkeet saadaan valmiiksi, nähdään lopulliset tulokset: miten yritysneuvoja ja –neuvonta on kehittynyt!
Terveisin, Anu Viherä, koulutuspäällikkö


anu.vihera(at)syo.fi
p. 010 8414 059

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti