maanantai 18. marraskuuta 2013

Ohjelmointikoulutus uudistuu

Tietotekninen maailma muuttuu ja kehittyy kiihtyvällä vauhdilla. Uusia laitteita ja applikaatioita syntyy kuin sieniä sateella ja tämä vaikuttaa vääjäämättä myös täällä Suomessa. Työelämä, sen sisältö ja toimintatavat ovat jatkuvassa muutospaineessa. Tämä näkyy myös ohjelmistotuotannossa, jonka työtehtävissä painopiste on yhä enemmän muuttumassa projektiosaamiseen ja työnhallintaan. Myös koodareilta vaaditaan tänä päivänä yhä parempaa hallinnollista osaamista.

Yrittäjäopiston uusi Ohjelmoijakoulutus vastaa nyt osaltaan tähän haasteeseen siten, että ammattitutkinnon valmistavan koulutuksen sisällön painopistettä on selvästi muutettu aiemmasta. Projektihallinnan osuutta on selvästi lisätty siten, että uudessa koulutuksessa käydään tarkemmin läpi projektityön perusteet, ohjelmistoprojektien erityispiirteet ja dokumentit sekä mm. ketterien menetelmien käyttö ohjelmistoprojektien hallinnassa. Mukaan on otettu myös Microsoftin nykyaikaiset tuotteet ohjelmistotyön hallinnan ja suunnittelun pohjaksi nimenomaan ohjelmoijan näkökulmasta.

Tällä tavalla pyrimme vastaamaan koulutukselle syntyneen haasteen siitä, miten ohjelmistoprojekteissa mukana olevat koulutustarpeensa näkevät. Samalla itse C# -kielen opiskelua on fokusoitu tarkemmin ja sisältöä on suoraviivaistettu siten, että eri osa-alueiden lyhyiden opintokokonaisuuksien sijaan keskitytään enemmänkin perus-C#:iin, käyttöliittymiin sekä tietovarastointiin ja sen mahdollisuuksiin. Näin vähemmillä aiheilla saadaan enemmän koulutusaikaa haluttuihin aiheisiin.

Hyvää Joulun odotusta toivotellen,
Kari Kananoja, ohjelmistokoulutusvastaavakari.kananoja@syo.fi
p. 010 8414 044

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti